Nu am reusit sa pozez chiar tot, doar cateva dintre aperitive si... cei mai reusiti cozonaci care mi-au iesit vreodata!
Aluatul parca a innebunit, crestea si nu se mai oprea, desi l-am facut la masina de paine.
Am sa va spun pas cu pas ce am facut si cum am facut si ce ingrediente am folosit, caci nu stiu care a fost de fapt secretul lor.
Poate Mosul m-a ajutat, cine stie?!!!
Deci.... sa incepem cu aperitivele:
Nelipsita Salata de boeuf, in care de fapt am inlocuit carnea de vacuta cu piept de curcan...
...am avut mai multe vase, unele mult mai frumos decorate, pe care le-a luat Mosul si le-a dus copiilor mei;
Piftie de porc clasica - de data asta n-am mai folosit forme speciale; in imagine doar ce am reusit sa salvez pentru pozat:
Oua umplute si Pasta de branzeturi asezate pe foi de andive:
Salata de icre de crap imbogatita cu macrou afumat si decorata cu icre de Manciuria:
si Pasta de batog pe felii de castravete (reteta o gasiti aici)
Am mai avut in meniu: Ciorbita de curcan, Sarmalute in foi de varza acra, Friptura la tava etc.
Ei, si acum cozonacii - reteta lor o gasiti aici:
O imagine de ansamblu:
pentru acesti patru cozonaci am folosit 1 kg de faina; reteta si pasii ii gasiti aici.
Cozonacul din stanga-sus l-am copt intr-o forma de briosa mai mare si a fost umplut cu bucatele de rahat. Nu am sectiune, pentru ca l-am facut pentru nora-mea si nu l-am taiat.
Cozonacul din mijloc-sus l-am copt in forma de guguluf si l-am umplut cu nuca si cu mac, la fel ca si pe cel din dreapta, iar cel din stanga-prim-plan l-am umplut cu nuca si cacao.
Iata si cateva imagini cu sectiuni!
...cel cu nuca si cacao:
...cel cu nuca si mac, copt in forma de guguluf:
si cel cu nuca si mac, copt in forma specifica de cozonac:
Si pentru ca mi-au reusit asa de bine, am mai facut o serie dintr-o jumatate de kg de faina, pe care i-am copt in forma de muffins si pe care i-am daruit celor dragi pe care i-am vizitat in aceste zile de Sarbatoare:
iata trei dintre ei:
si o sectiune:
Sper ca v-a placut ce ati vazut, asa ca va imbratisez cu drag si va doresc Sarbatori fericite in continuare!
27 decembrie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
16 comentarii:
daca "ne-a placut???",wau eu sunt incantata si lesin de pofta!!!astept reteta cozonacilor, sunt minunati. te pup,harnicutzo!
Super Danutza!Arata totul minunat!La multi ani.
Spun si eu ca Flori, astept reteta cozonacilor, ca vad c-al meu barbat s-a lecuit de cumparat panetone si vrea sa maninci doar ce fac eu in casa.
Iar acum daca tot te-am vizitat, ma apucat de urat si de "furat" virtual, un muffin cozonacos si icrele alea imi fac rau cu ochiul...yamiii.-..
Pupici si... astept reteta...
Excelentă masă de Crăciun! Salivez, de nu se poate! Sărbători fericite, în continuare!
Foarte frumoase sunt preparatele tale, felicitari!!
Totul arata delicios...
Eu una astept cu mare interes reteta de cozonaci, vreau sa incerc sa fac pentru petrecerea de Revelion, pentru noi, aici departe, cozonacii reprezinta o delicatesa!
Sper sa-mi iasa si sa fie o supriza placuta pentru prietenii mei.
Spune-mi , face vreo diferenta daca folosesc drojdie uscata in loc de cea clasica....de care nu reusesc sa gasesc aici!
Sarbatori cu bine!
Ganduri bune din California!
Minunat totul! De abia astept reteta de cozonac... Eu cred ca a fost farmecul mänutelor tale... O zi buna! Cami
foarte frumos....era de asteptat.....vreau si eu o bucatica din fiecare! bravo!!te pup si-ti doresc an nou fericit!
Foarte frumos, preparate minunate, apetisante, iar blogul foarte ordonat, felicitari! Intotdeauna m-a impresionat fiecare vizita pe acest blog. Minunat!
@ Te pup, Flori!!! Maine voi avea putin timp liber si voi posta retetele!
@ Marcelina, La Multi Ani!
Foarte faina si friptura ta :)
Tocmai te-am vizitat si tare mi-a placut ce am vazut :)
@ Daniela, draga mea, maine pun reteta de cozonaci. E foarte simpla si rapida, asa ca nu vei da gres :) Pupici!!!
@ Sarbatori fericite si tie, Svea!!!
@ Multumesc Alexandrina, te puuup!
@ Tartoras, draga mea, cred ca nu e nicio problema daca folosesti drojdie uscata. Reteta vine maine dimineata, ca acu' sunt f.f.f. somnoroasa si nu mai sunt in stare sa scriu :(
@ Multumesc Cami :) esti fff draguta :) Vine iute si reteta...
@ Te rog sa te servesti, Just me :) Un An Nou fericit si tie!!!
@ Multumesc Maria Elena!! Ma bucur tare ca-ti place blogul meu :)
Buna ideea ,pentru mine e chiar noua...Arata toate bine.Esti gospodina adevarata!
Anul Nou sa iti vina cu implinirile dorite!
Un an fericit iti doresc !!! si MULTUMESC pentru lucrurile frumoase si gustoase pe care le faci. O imbratisare larga la mine pe blog:-http://zambetecolorate.blogspot.com/.
Felicitari Dana pentru meniul deosebit!
Felicitari pentru cozonaci. Sunt super!
Vreau sa fac cozonac, e ptr prima data si as vrea sa il fac intr-o forma rotunda - mi-a placut tare mult cum a iesit al tau.
Dar nu sunt sigura cum sa il impachetez in forma rotunda, si nu as vrea sa dau gres :) poti te rog sa imi spui cum l-ai impachetat in forma?
merci mult :)
Draga Alina, cozonacelul rotund l-am facut asa: am intins doua dreptunghiuri de coca, le-am uns cu umplutura pe amandoua, le-am rulat pe fiecare in parte, apoi le-am rasucit una in jurul alteia si le-am asezat colac in forma.
Iese foarte bine si in sectiune. Le poti umple la fel sau cu umpluturi diferite.
Spor sa-ti iasa cei mai frumosi cozonaci!
multumesc mult :) iti doresc un Craciun linistit alaturi de familie!
Trimiteți un comentariu