Asa cum am promis, am revenit cu reteta trufelor pe care le-am pregatit pentru Mosul Nicolae.
In imagine sunt doua feluri de trufe, cele deschide la culoare sunt Trufe cu aroma de coniac si cafea, pentru care voi posta reteta imediat ce voi mai "fura" putin timp :)
Ce am folosit:
250g biscuiti dulci - Petit beurre
10 buc. curmale tocate
30g alune de padure usor rumenite si macinate
50g ciocolata cu continut de cacao 75%
50ml frisca lichida (Creme Patisserie)
o lingura plina cu cacao
doua linguri zahar pudra
doua linguri coniac (Napoleon)
vanilie - un baton sau doua pliculete zahar vanilinat
o lingurita scortisoara pudra
cacao pentru pudrat
Cum am procedat:
Mai intai am faramitat biscuitii, am macinat alunele si am tocat curmalele si le-am asezat intr-un bol.
Am pus intr-un vas frisca lichida sa se incalzeasca pe foc mic, apoi am adaugat ciocolata tocata si am amestecat pana s-a topit.
Dupa ce s-a racorit, am adaugat amestecul de frisca cu ciocolata peste biscuiti si am omogenizat compozitia. Am mai adaugat o lingura zdravana de cacao si doua linguri zahar pudra, vanilia, coniacul si o lingurita scortisoara macinata.
Am omogenizat din nou si am lasat sa se raceasca complet.
Dupa ce s-a racit, am luat cu o lingurita din compozitie, am format bilute pe care le-am tavalit prin cacao si le-am asezat pe un platou.
Sunt foarte bune dupa ce au stat cateva ore la rece, ca sa se intareasca si sa se intrepatrunda aromele.
Cele deschise la culoare sunt Trufe cu aroma de coniac si cafea.
Reteta va sosi cu "trenul" de maine dimineata :)
08 decembrie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Parca le si miros..Minunate si gustoase sint...yamii. O zi buna! Cami
Arata delicios! Cu permisiunea ta, ma aplec sa gust una! Mmmm...very good, Danutza...foarte gustos!
@ Chiar sunt atat de parfumate si
gustoase, ca te lingi pe degete, Cami!
Si sunt destul de usor de facut...
Pup si o zi excelenta:)
@ Iulia, esti servita :)dar stai sa vezi ce mai urmeaza :)...
Eu stau si astept linistita in coltisorul meu!
Stiu ca voi avea surprize foarte placute si gustoase din partea ta!:*
Trimiteți un comentariu