Dincolo de aspectul vesel, aceasta tarta cu crema quark cu gust de lamaie si capsuni este foarte buna si sanatoasa atat pentru cei mari cat si pentru cei mici. Iata si reteta:
Ingrediente pentru blat:
2 oua, 2 linguri ulei, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, un pliculet zahar vanilinat, coaja rasa de lamaie
Ingrediente pentru crema: 250g Creamy Quark, 150g zahar, 100g smantana pentru frisca, coaja rasa de la o lamaie, suc de lamaie dupa gust
Decoratiuni: 7-8 capsuni maricele feliate pe lungime, doua bomboane Toffifee pentru ochi, doua stiksuri glazurate cu ciocolata pentru cornite, ciocolata topita pentru gurita, fulgi de migdale usor rumeniti pentru contur.
Cum am procedat:
Am preparat mai intai blatul astfel: am separat galbenusurile de albusuri, am frecat galbenusurile cu putina sare si cu cele doua linguri de ulei, am batut separat albusurile cu putina sare pana s-a intarit compozitia, apoi am adaugat si zaharul si am mixat pana s-a dizolvat complet; am adaugat galbenusurile frecate peste albusurile batute si am omogenizat usor; am adaugat apoi cele doua linguri de faina, aromele si am omogenizat din nou usor. Am pus compozitia intr-o tavita de tarta cu diametrul.... tapetata cu hartie de copt si am introdus-o in cuptorul preincalzit pentru 15 minute.
Dupa ce s-a copt, am lasat blatul sa se raceasca si am preparat crema astfel: am frecat quark-ul cu zaharul pana ce s-a topit, am adaugat smantana de frisca si am omogenizat din nou, am adaugat aromele, si gata!
Am rumenit fulgii de migdale si i-am lasat sa se raceasca.
Am topit la bain marie cca 50g ciocolata impreuna cu o lingura smantana, am introdus cateva stiksuri, pe rand in ciocolata ca sa acopere cam 90% din suprafata, lasandu-le un capat neacoperit si le-am lasat pe o bucata de hartie de copt sa se intareasca.
Montare:
Asezam blatul pe un platou, introducand pe dedesubtul lui, de jur imprejur, fasii de hartie ca sa nu se murdareasca platoul cand decoram.
Asezam un strat generos de crema peste blat, netezind cat mai bine suprafata, acoperind si marginile cu un strat de crema, in care infigem fulgii de migdale rumeniti si raciti.
Pe suprafata netezita asezam felii de capsuni, asa cum se vede in imagine.
Infigem apoi cornitele din stiksuri, ca in imagine, asezam bomboanele Toffifee in locul ochisorilor si conturam gurita din ciocolata topita cu ajutorul unui cornet din hartie de copt.
Introducem tarta in frigider si o putem savura dupa cca o ora.
Recomandabil este sa o consumati in aceeasi zi, dupa cateva ore.
Este buna si a doua zi, dar fructele se cam ofilesc si daca le-am da cu gel, si-ar pierde aspectul fresh.
Pofta bunicica sa aveti si un week-end minunat!
24 aprilie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
24 de comentarii:
Cat de frumos ......ce mult imi place ...........asta da imaginatie.Felicitari!
delicios gindacelul tau ,dana!ca de obicei ,o supercreatie!un weekend placut!(la iasi ploua torential...lincezim de zor,sper ca nu si mucegaim!)
Ce frumoasa si dragalasa este. :)
Dana draga o prezentare de milioane! Reteta este foarte simpla, minunat! Eu cu un tort fluture in primavara tu cu gindecelul. te invit sa-l vezi...Un sfirsit de saptamina minunata! Cami
Dana draga, reteta este pusa de aseara. In romana este in rosu. Mersi pt. vizita! O zi buna! Cami
@ Multumesc, Maria :) Ma bucur ca iti place.
@ Imi pare tare rau ca ploua la voi, Alison! Iti doresc sa iasa soarele cat mai curand si sa ai un week-end excelent!
@Imi pare bine ca-ti place, Miha! Poti sa faci tarta pentru copilasii tai, ca e foarte buna si sanatoasa!
@ Multumesc, Cami! Am "furat" deja reteta de tort fluture. Arata bestial :)
Cred ca ii voi face tortul nora-mi, ca luna viitoare este ziua ei si este mare iubitoare de fluturasi. Te puuup si-ti doresc week-end minunat!
Ce simpatica e!! Ce frumos zambeste ea pt poza :))
Week-end fain Dana! Te pup.
Multumesc, Andreea!
Week-end excelent si tie! Puuuup!
Superb ti-a iesit, Dana! :)
What a nice cake..It looks very delicious..
Have a nice weekend..
Hugs
Cali
slt,ton gateau et tres joli hum mrc bizz
Eu urasc gandeceii, dar capsunile le iubesc;-)! Excelenta tarta!
Multumesc, Edith! :)
Thanks, Cali!
Have a nice weekend :)
Merci, Dalila!
Vous souhaite un excellent dimanche!
ce frumos e... felicitari:P
ce simpatica e!super
Arată suuuuper! Mi-ar fi milă să o manânc! Felicitări, o rețetă grozavă!
Multumesc, Diamond, Antzu' si Kyra!!!! Va puuuup si va doresc o saptamana excelenta!
Arata senzational tarta! Cu sigurante e foarte buna!
O zi excelenta!
Flori
Tare frumoasa tarata, apetisanta, insa ce fel de crema(cumva mascarpone?) ati folosit pt prepararea cremei, unde se gaseste?
Branzica Creamy Quark am luat-o din Mega Image, Maria Elena, insa poti folosi orice branza dulce si cremoasa, cu conditia sa nu contina zer (sa nu fie apoasa).
Superb "gandecelu de primavara":D! eu aici in spania nu gasesc Creamy quark:(... se poate inlocui cu mascaropne? Multumesc!
Sigur ca da, se poate inlocui cu mascarpone, ori alta branzica dulce si cremoasa.
Trimiteți un comentariu