![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNptu58csGWGd0S6ojKWk-v_I_h_T93-o6KGvaUWkeeUOGNZ0QglPjRCNoxqjFbrHqLms_jfhXgzfak3JR_VLf0XeWiWOBkm2VAhKBghqT1GsgqlTwydAhj-mDHuPz5e64gfEpBjQFkrE/s400/dana2dor2_spuma-capsuni_02_270x380w+copy.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggDXM38ucHx-fjGFbT6EwNQlHjLEl1tQo_OFjg25k5DLxrBYRrjIDniD3eb_tQIg3nWnCBB6Yk2qC57Zo4keIX-mb3ayZktKLBj428vE8Kmi_gcUmjmKmme6VsgvJwkNzB91hyLO6KHiI/s400/dana2dor2_spuma-capsuni_01_380x270w+copy.jpg)
Ce am folosit pentru 6 pahare Ypsilon:
Cum am procedat:
Am spalat si am curatat de codite cele 300g capsuni, le-am taiat, le-am asezat intr-un bol si am presarat peste ele doua linguri de zahar.
Celelalte 200g le-am spalat numai si le-am pastrat pentru montat si decor.
Am mixat frisca si am dat-o la rece.
Am scurs apoi sosul lasat de la capsunile cu zahar, am mixat fructele rezultand un piure grosier, apoi sosul l-am incalzit pe foc impreuna cu gelatina hidradata.
Gelatina am preparat-o asa: am dizolvat-o mai intai in apa rece, apoi am adaugat-o sosului cald si am mai tinut-o pe foc cateva minute, fara a atinge insa punctul de fierbere.
Sosul se raceste complet inainte de folosire.
Am scos apoi frisca din frigider si am incorporat piureul de capsuni mixand usor.
Montarea: am pregatit paharele, am asezat un strat de spuma, apoi cateva capsuni taiate, eventual si putin sos, iarasi un strat de spuma si la urma am decorat cu sos si o capsuna cu tot cu codita.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibgvo-Qr_xTlcORYdKo-P6HlhjDLRyQITgg2Fw4EY06gDvYH7l0PRz9Ljyt6sMnw-4w0M9uNOEUObA-2S0EL5ee8YrfW78aDsCcRzKfSFcoPORU4ZIth05_0xtkqTmVBi4aibSQctZNEk/s400/dana2dor2_spuma-capsuni_03_270x380w+copy.jpg)
Si inca o pozulitza frumoasa...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLsL16yQtTQ8Nn3qt2kikxQpxEXO0j8d-YLjsO_-w_ySQUG_RSD0UOagQc2s-Lmto_cimTbG4iYKTyyxugQ74d7e4CJMAnbU5nbpLAtxanNcAnHJlJ_YZtW06cYFSvJZjLYfFptD574RA/s400/dana2dor2_spuma-capsuni_04_270x380w+copy.jpg)
12 comentarii:
Capsuniiiiiiiiii... super!
mmm, ce bine arata, si ce aromate trebuie sa fie :)
Mie imi place teribil prezentarea in aceste pahare! Imaginea asta face tare mult pentru glandele mele salivare. Deci, am retinut metoda si multumiri din partea mea pentru modul elegant in care ne faci pofta.
Asta chiar ca e delicios si nici nu-i greu de facut...Multumesc pentru reteta!
Sunt intr-adevar super, Denisia :)
Desertul este super usor de facut si fructele sunt de sezon.
Da, Carmen, am folosit capsuni romanesti si au fost tare aromate :)
Draga mea Elena, si mie imi plac paharele astea pentru ca se potrivesc perfect acestui tip de desert. Iar spuma asta de capsuni ne-a dat pe toti pe spate de buna ce a iesit :)
Este intr-adevar foarte usor de facut, Elena-Maria, asa ca spor si sa-mi spui si mie cum ti-a placut!
Bună ziua, sunt interesat de un link exchange cu acest blog
Intră şi vezi dacă bloguleţu meu se încadrează ceriţelor tale, iar dacă trece testu, lasă mesaj cu titlu care vrei să te trec şi adresa, să nu uit pe cine să trec
Titlu : Informatii
Adresa : http://informatiinews.blogspot.com/
Numa bine şi scuze dacă am deranjat cu acest mesaj :P
Multumesc, Laura!
Apreciez gestul tau, te pup si iti doresc o zi exceleneta!
arata atat de bineeee....
Eu am alta reteta pt. spuma cu capsuni: din albusuri cu zahar si piure de capsuni...n-am incercat cu frisca...
Trimiteți un comentariu