Aceasta friptura este delicioasa, aromata si rafinata. Carnea iese frageda, putin zemoasa, iar sosul un deliciu. Am servit-o cu garnitura de orez basmati in ameste cu orez salbatic, cu arahide.
Ingrediente pentru 6 portii:
6 fileuri piept de curcan (ca pentru snitele), 450g smantana, 3 linguri lapte, 100g gorgonzola, o lingura ulei de masline, o lingura unt, 10 fire chivas (puteti inlocui cu o ceapa verde), sare dupa gust, o lingura faina, 150g coacaze rosii
Mod de preparare:
Se taie pieptul de curcan in 6 fileuri, se spala si se usuca in prosop de hartie, se bat putin, ca pentru snitele, intre doua folii alimentare, se condimenteaza cu sare si piper.
Se ia o tigaie neaderenta, se pune la incins uleiul de masline, apoi se adauga untul si se perpelesc bine fileurile pe ambele parti. Carnea trebuie sa fie patrunsa, fara a prinde crusta. Dupa ce s-au prajit, se scot si se pastreaza la cald.
In uleiul ramas in tigaie se inabuse chivasul taiat in bastonase de cca 5 mm, se adauga apoi faina si se amesteca iute, apoi se stinge cu putin lapte, se adauga smantana si jumatate din cantitatea de gorgonzola sfaramata cu degetele si se ia de pe foc.
Dupa ce s-a racorit putin sosul, se adauga restul de gorgonzola sfaramata si boabele de coacaze rosii. Aveti grija sa nu ramana coditele!
Cand se serveste, se aseaza in farfurie carnea fripta, iar deasupra sosul si garnitura preferata. Eu am servit-o cu garnitura de orez basmati cu arahide.
Pentru garnitura aveti nevoie de:
Ingrediente:
o cana orez basmati in amestec cu orez salbatic, doua cani apa, 3 linguri ulei de arahide, eu am folosit de susan, 10-15 fire de chivas taiate in bastonase de cca 5 mm lungime, o mana de arahide prajite nesarate (eu am folosit sarate si a iesit excelent), sare dupa gust (daca folositi arahide sarate, gustati inainte de a mai adauga sare).
Mod de preparare:
Se spala bine orezul intr-o sita deasa, sub jet de apa. Se prajesc putin arahidele in uleiul de arahide/susan, se adauga orezul spalat si se mai prajesc 5 minute impreuna, se toarna apoi cele doua cani de apa infierbantata in prealabil, se gusta si se mai adauga sare daca este nevoie, apoi se adauga chivasul taiat, se acopera vasul si se lasa la focul cel mai mic cca 16-20 de minute. Se stinge apoi focul si se mai lasa acoperit cateva minute, dupa care se poate servi.
08 iulie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
10 comentarii:
doamne,ce bine arata!!!
Un regal in farfurie! Ne rasfeti, Dana ;-)
Ador Gorgonzola, daca nu ar avea asa de multe calorii...Dupa cum arata cred ca as papa 10 farfurii. O zi buna, Cami
waw cat de bine arata..... neaparat trebuie incercat.
@ Ma bucur ca-ti place cum arata, Goldielocks :)dar sa stii ca si gustul e pe masura :)
@ Chiar e foarte potrivita friptura asta, daca vrei sa rasfeti pe cineva :):)
@ Nu-mi spune, Cami, ca si eu as manca intr-una Gorgonzola :) iar friptura asta chiar nu-ti dai seama cand ai terminat-o din farfurie :):)
@ Chiar trebuie s-o incerci, Giovanna, pentru ca este o experienta gustativa deosebita.
Super prezentarea... felicitari.
Multumesc, Sara :)
Vai de mine:foarte gustos si deosebit de apetisant!
O săptămână frumoasa!
Multumesc, Mariana :)
Si tie o saptamana excelenta iti doresc!!
vai de mine arata bestial. imi aminteste de macarea din Orient Express. as renunta si la turneul meu de la pariuri sportive live pentru un piept de curcan cu sos de smantana, gorgonzola si coacaze rosii)
Trimiteți un comentariu