Pentru acest desert m-am inspirat de aici si de aici. Amprenta personala consta in adaugarea ciocolatei cu aroma de menta in compozitia aluatului de negresa, inghetata de vanilie si caramel adaugata feliei in momentul servirii si topingul de ciocolata folosit la decorare.
Aromele se intrepatrund perfect, iar rezultatul este super delicios.
Ingrediente:
Pentru bilele din branza si cocos am folosit:
250 g branza de vaci
2 galbenusuri de ou
50 g de zahăr
50 g nucă de cocos
3 linguri amidon (Gustin)
Pentru aluatul negresa am folosit:
4 oua
30 g zahar
80g ciocolata cu 75% cacao si aroma de menta
2 linguri faina
2 linguri amidon (Gustin)
3 linguri cacao
un praf de sare
o lingurita rasa praf de copt
vanilie
Pentru glazura am folosit:
1 plic glazura de ciocolata de la Dr.Oetker.
Cantitatile de mai sus sunt pentru o forma cu diametrul de 22 cm.
Mod de preparare:
pentru bilele de branza cu cocos: se mixeaza branza cu zaharul, se adauga galbenusurile, unul cate unul, apoi nuca de cocos si amidonul. Se formeaza bilute cam cat o minge de ping-pong si se aseaza in tava de tort tapetata cu hartie, la putina distanta intre ele.
pentru aluatul de negresa: se mixeaza galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga praful de sare, ciocolata topita si racita, faina cernuta, amidonul, praful de copt si cacaua; se omogenizeaza, apoi se adauga albusurile batute spuma.
Se rastoarna aluatul peste bilele de branza si cocos in forma de tort si se introduce in cuptorul preincalzit pentru cca 30 de minute. Se face proba cu scobitoarea.
Intre timp, se prepara glazura conform indicatiilor de pe plic.
Dupa ce este gata prajitura, se lasa cca 10 minute sa se racoreasca, apoi se toarna glazura.
Se portioneaza si se serveste cu cate o bila (cine vrea mai mult chiar si doua bile) de inghetata.
Am folosit inghetata de vanilie cu caramel din comert, marca Obsession de la Amicii. Mi s-a parut excelenta.
Masina de inghetata proaspat achizitionata va fi pusa la lucru zilele astea.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
13 comentarii:
ooo,cum arata cu inghetata si ciocolata scurgindu-se!i-ai dat prin adaosurile tale exact plusul de noblete pentru un desert rafinat.o duminica placuta in continuare!
Multumesc, Alison!
...Nici cu inghetata ta nu mi-e rusine... am furat reteta si abia astept s-o probez cu masinuta de inghetata pe care tocmai mi-am luat-o...
O seara minunata si tie!
Arata minunat... ma tenteaza sa o incerc si eu. O remarcasem, dar la tine arata super, iti lasa apa in gura. Pupic.
Tare bine arata...am luat si eu glazura de la dr.oetker dar nu mi-a placut, avea un gust de carton...prefer sa o fac, decat sa o cumpar.
Si eu o aveam in plan de mult timp, Sara, dar nu m-am incumetat pana nu mi-a venit ideea cu inghetata.
Pup si eu si o saptamana frumoasa iti doresc!
Prajitura o stiu ca e delicioasa... Dar a ta arata absolut senzational. Felicitari Dana!
Nu stiu ce glazura ai folosit tu, Liana, dar mie mi-a iesit chiar foarte faina, ciocolatoasa si catifelata.
Daca nu vorbim de produse diferite, ar mai putea sa fie de vina si modul de intrebuintare.
Prajitura glazurata nu se introduce imediat la frig, nici daca folosesti cea mai fina ciocolata. Atunci ea devine mata, casanta si isi modifica chiar gustul.
Multumesc Miha! La tine am vazut prima data prajitura, asa ca ai si tu o mare parte "din vina" pentru cum a iesit :)
trop trop gourmand ce gâteau en plus il est joliment présenté
j'adore
bonne journée
Arata demential! o combinatie delicioasa.O seara placuta si vin-o la o cafeluta, linga o felie de tort cu mango si capsuni.Cami
Merci, Fimere!
Bonne journée à vous!
Tocmai am trecut pe la tine, Cami, si m-am servit cu o feliuta din minunatul tort! Un de-li-ciu!!!
O zi frumoasa iti doresc!
Am facut si eu aceasta minunatie, mi-a iesit spectaculoasa, gustoasa, dar nu prea mi-a crescut cat sa-mi acopere micile bilute.
Trimiteți un comentariu