23 noiembrie 2012
Funfetti cupcakes cu frosting de ciocolata alba
Pentru 24 de cupcakes, avem nevoie de:
200g unt
200g zahar
4 oua
300g faina
1lingurita praf de copt
un praf de sare
200 ml smantana pentru frisca
bombonele/bastonase din zahar divers si viu colorate
arome: vanilie, lamaie, portocala - dupa plac
Nota: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
Preparare:
Se mixeaza untul (moale) cu zaharul pana se dizolva si obtinem o crema alba, spumoasa. Se adauga cate un ou si se incorporeaza pe rand.
Separat, se amesteca intr-un bol faina, cacaua, sarea si praful de copt cernute in prealabil.
Dupa ce au fost incorporate toate cele patru oua in compozitia de unt si zahar, se adauga ingredientele uscate amestecate, alternativ cu smantana pentru frisca, pana la incorporare completa. Se adauga apoi aromele, iar la urma bombonelele colorate.
Dupa ce se adauga bombonelele nu se mai mixeaza, se amesteca doar putin cu paleta de silicon, altfel se vor topi si nu se vor mai vedea frumos dupa coacere.
Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Se umplu cupele pana la 3/4 fiecare, se mai presara pe fiecare cateva bombonele colorate, apoi se introduce tava in cuptor.
Se coc cca 15 minute. Dupa ce s-au copt, se aseaza pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Pentru frosting-ul buttercream cu ciocolata alba avem nevoie de:
113g unt (>80% grasime) la temperatura camerei
200g zahar fin
100ml smantana pentru frisca
100g ciocolata alba
Preparare:
Se mixeaza untul impreuna cu zaharul fin, pana se dizolva si se obtine o crema alba si spumoasa.
Se infierbanta smantana pentru frisca si se ia de pe foc inainte de a intra in fierbere. Se rastoarna peste ciocolata alba (picaturi ori razuita) si se lasa sa stea 2-3 minute fara sa se amestece, apoi se amesteca usor pana la uniformizare si se lasa sa se raceasca.
Nu se introduce in frigider. Daca va grabiti, asezati vasul cu ciocolata topita intr-un alt vas plin cu cuburi de gheata si se continua amestecarea, usor, pana ce se ajunge la temperatura dorita.
Odata racita, ciocolata se adauga treptat in compozitia de unt si zahar, mixand la o viteza mica pana se incorporeaza, apoi se mareste viteza si se continua inca 3-4 minute.
Montare:
Dupa ce s-au racit cupcakes-urile, se pune frosting-ul intgr-un posh si se orneaza. Peste frosting se presara bombonele colorate.
Sunt minunate si foarte potrivite pentru orice tip de petrecere!
Etichete:
buttercream,
ciocolata alba,
cupcakes,
desert party,
frosting,
funfetti
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu