Ingrediente pentru 24 de cupcakes:
200g unt
200g zahar
4 oua
250g faina
50g cacao neagra de buna calitate
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
200ml smantana pentru frisca
Preparare:
Se mixeaza untul cu zaharul, apoi se adauga cate un ou, incorporandu-se treptat.
Intr-un vas se amesteca faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Dupa ce
au fost incorporate ouale, se adauga amestecul de ingrediente uscate si
se mixeaza usor pana la incorporare completa. Se adauga smantana si se mai mixeaza cca 2-3 minute.
Se pregatesc hartiutele si se umplu pana la 3/4, ca sa nu creasca peste
limita superioara a lor,
apoi se introduce tava in cuptorul preincalzit
si se coc la 180 grade C, cca 15-20 min.
Dupa ce s-au copt, se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Ingrediente frosting de ciocolata:
113g unt la temperatura camerei
200g zahar pudra
4 linguri cacao neagra de buna calitate
100ml smantana pentru frisca
2 linguri mascarpone
Preparare:
Se mixeaza untul cu zaharul pana se topeste, rezultand o crema alba si
fina, se adauga cacaua si smantana si se mai mixeaza 4-5 minute. Se
adauga mascarpone si se omogenizeaza.
Pentru montaj si decor:
cca 48 buc. visine din visinata
visinata pentru insiropat
fulgi de ciocolata alba
Pentru montaj se procedeaza astfel: se face un dop in centrul fiecarui muffins in care se aseaza cate o visina din visinata si cateva picaturi de visinata. Se monteaza deasupra frostingul de ciocolata si se aseaza in varf inca o visina din visinata. Peste toping se rade putina ciocolata alba.
11 februarie 2013
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu