Ingrediente 24 cupcakes:
200g unt la temperatura camerei
200g zahar
4 oua
250g faina
50g cacao de buna calitate
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
200ml smantana pentru frisca
Preparare:
Se mixeaza untul cu zaharul, apoi se adauga cate un ou, incorporandu-se treptat.
Intr-un vas se amesteca faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Dupa ce
au fost incorporate ouale, se adauga amestecul de ingrediente uscate si
se mixeaza usor pana la incorporare completa. Se adauga smantana si se mai mixeaza cca 2-3 minute.
Se pregatesc hartiutele si se umplu pana la 3/4, ca sa nu creasca peste
limita superioara a lor, apoi se introduce tava in cuptorul preincalzit
si se coc la 180 grade C, cca 15-20 min.
Dupa ce s-au copt, se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Ingrediente frosting:
100g unt la temperatura camerei
200g zahar pudra
100ml smantana pentru frisca
100g mascarpone
1 lingura ness
Preparare:
Se mixeaza untul cu zaharul pana se topeste, rezultand o crema alba si
fina, se adauga ness-ul si smantana si se mai mixeaza 4-5 minute. Se
adauga mascarpone si se omogenizeaza.
Pentru insiropare si decor:
100ml cafea expresso
1-2 lingurite zahar
cacao
Se prepara o cafea expresso si se indulceste dupa gust.
Se inteapa din loc in loc, cu un bat de frigaruie, fiecare muffins apoi se toarna cu o lingurita cate putina cafea expresso peste fiecare muffins. Se decoreaza cu frosting si se presara cacao deasupra.
20 februarie 2013
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Ce frumusele sunt! Am retinut frostingul!
Am gatit cupcakes dar nu stiam de tiramisu ca si supcake. Arata nemaipomenit, merita facuta o incercare. Mi-au facut pofta deja :)
Trimiteți un comentariu