Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

toateBlogurile.ro
SEO Romania

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

01 ianuarie 2009

Revelion 2009 - Bucurestiul festiv

Bradutul luminos din Piata Universitatii

Lasere si artificii in Piata Revolutiei

31 decembrie 2008

Piftie de porc in forme festive

Dintre produsele traditionale de pe masa noastra de Craciun nu putea lipsi Piftia de porc. Ei, dar ca sa o adaptam putin vietii urbane, i-am dat si cateva forme festive... asa cum vedeti in imagini. Sper sa va placa!


Ce am folosit:
doua picioare porc (adidasi),m doua rasoale porc, o ceapa, un morcov, o capatina usturoi,10 boabe piper, mujdei din 4-5 catei usturoi, o lingurita sare si doua linguri de otet.

Cum am procedat:
Am spalat bine picioarele de porc si rasoalele si le-am pus intr-o cratita cu apa rece. Apa trebuie sa depaseasca cu 4-5 cm nivelul carnii.Am adaugat o lingurita de sare (care va contribui la formarea spumei) si am lasat vasul deoparte cca 30 de minute inainte de a-l pune pe foc (pentru ca gelatina sa iasa treptat din oase).

Am pus apoi vasul pe foc foarte mic sa fiarba domol si am spumuit permanent pana nu s-a mai format spuma. Cand a inceput sa clocoteasca usor, am adaugat zarzavatul: ceapa, morcovul si capatana de usturoi necuratata dar spalata bine si crestata putin cu un cutit. Am adaugat si boabele de piper si am lasat sa fiarba vreo 3 ore, pana ce carnea s-a desprins usor de pe os.
Am facut apoi si proba cu putina zeama pusa pe o farfurie si data la rece pentru a vedea daca se incheaga usor. Am mai adaugat apoi mudeiul de usturoi si am lasat putin sa se intrepatrunda aromele.

Am strecurat apoi partea solida de zeama si am dat vasul cu zeama la rece, pana a doua zi, pentru a se inchega si a inlesni degresarea. Am ales carnea de pe oase si am pastrat-o intr-un bol acoperit pana a doua zi.

A doua zi am degresat bine piftia si am pus-o din nou pe foc, foarte putin, pentru a o inmuia.

Am pregatit apoi formele. Am folosit forma preferata de silicon cu stelute, o alta in forma de bradut si alte cateva vase de yena. Am pus cu o lingura putina zeama in fiecare dintre ele si le-am dat la rece pentru 10 minute.

Le-am scos si am inceput decorarea, fixand in zeama usor inchegata stelute din morcov fiert, feliute de masline umplute, frunze din castraveciori acri, frunze de patrunjel etc.

Am adaugat apoi bucatele de carne si zeama alternativ, pana am umplut vasele, apoi le-am dat la rece.

Pentru a rastruna usor formele decorative, le-am trecut iute peste o lumanare aprinsa, apoi le-am rasturnat pe un platou. Le-am mutat apoi cu paleta de tort in vasul de prezentare si am decorat cum se vede in imagini.



Am fotografiat doar o parte din formele preparate, pentru ca la restul s-a "umblat" pana sa ajung sa le imortalizez.

30 decembrie 2008

Fasole batuta cu carnati


Si cum nu putea lipsi de pe masa de Craciun traditionala fasole cu carnati, preferata sotului meu, iat-o in maretia ei!


Ce avem nevoie:
500g fasole boabe
4 cepe medii
doi morcovi mari
cateva coaste afumate cu putina carne pe ele
4-5 catei de usturoi mari
100ml ulei,
2 linguri bulion
sare, piper, tarhon
6-7 buc. carnaciori afumati, eu am folosit Oltenesti de la Angst.

Cum procedam:
Spalam bine fasolea boabe, in mai multe ape, apoi o lasam in apa de pe o zi pe alta.
Apa trebuie sa depaseasca inca o data nivelul boabelor, deoarece fasolea se umfla.
A doua zi mai clatim o data boabele de fasole, punem apa noua si le dam la fiert.
Dupa ce au fiert un clocot-doua, aruncam apa impreuna cu cojile care s-au desprins. Le mai ajutam si noi cu mana indepartandu-le pe cat posibil.
Punem apoi fasolea cu apa noua pe foc, adaugam coastele, o ceapa taiata in patru, morcovii taiati in bucati mai mici, 2-3 linguri ulei, putina sare, piper.

Dupa ce au fiert bine boabele, le strecuram dar pastram zeama.
Desprindem carnea de pe coaste si trecem prin masina de tocat fasolea impreuna cu morcovul, ceapa si carnea de pe coaste. Adaugam si usturoiul facut mujdei cu putin ulei si sare.

Tocam apoi restul de ceapa, punem intr-o cratita restul de ulei si prajim ceapa tocata pana devine sticloasa. Adaugam cele doua linguri de bulion si diluam cu putina zeama ramasa de la fasolea fiarta, punem si putina sare si putin piper si gata sosul.

Pastram cateva linguri din sosul de ceapa pentru decor.

... Pastram intr-un bol si cateva linguri din fasolea tocata care, impreuna cu zeama pastrata, poate deveni o delicioasa supa crema de fasole...

Amestecam apoi sosul si fasolea tocata, omogenizam, gustam sa vedem cata sare ii mai trebuie, adaugam apoi piperul si putin tarhon.

Asezam totul intr-un vas, de preferinta termorezistent si acoperim cu un strat din sosul de ceapa pastrat.

Taiem apoi carnaciorii in bucatele nici prea mici dar nici prea mari, ii crestam usor in cateva locuri si ii prajim putin, apoi ii asezam peste fasolea frecata.


Inainte de servire putem sa incalzim la microunde.

... pentru supa: in zeama pastrata adaugam fasolea tocata pastrata, mai adaugam sare, piper macinat si putin tarhon si am preparat astfel o supa crema de fasole delicioasa pe care o putem servi cu crutoane. O mai putem imbunatati adaugand si cateva feliute de kaiser afumat rumenit usor...

Asigurati-va, totusi, ca stomacul vostru va rezista unui astfel de tratament :)

In rest, ce sa va spun, este de-a dreptul criminala!

28 decembrie 2008

Sarmalute in foi de varza acra


Bineinteles ca nu puteau lipsi sarmalutele de la masa noastra de Craciun.

Ingrediente folosite:
Foile de la trei capatini de varza, 1kg carne macra de porc tocata si 500g carne grasa de porc tocata, 250g piept afumat tocat, 250g piept afumat feliat, o cana orez, doua cepe tocate, o lingura arome pentru sarmale, doua linguri bulion, piper, sare.

Din cantitatile prezentate mi-au iesit 83 de sarmalute de marime medie.

Cum am procedat:
Am spalat in trei ape foile de varza si le-am asezat una peste alta intr-un castron.
Am amestecat carnea tocata macra cu cea grasa si cu pieptul afumat tocat.
Am tocat ceapa si am inmuiat-o putin in ulei, apoi am adaugat peste ea orezul spalat in multe ape si l-am inabusit impreuna cu ceapa.
Am luat apoi cratita de pe foc si am lasat sa se racoreasca putin compozitia.
Dupa ce s-a racorit am amestecat-o cu carnea tocata, am adaugat o lingura de arome pentru sarmale, sarea si piperul si am omogenizat compozitia.

Am pregatit cratita pentru sarmale, am tocat cateva foi si le-am asezat intr-un strat pe fundul cratitei, apoi am rasucit sarmalele si le-am asezat in cercuri concentrice suprapuse. La terminarea fiecarui strat, am asezat printre sarmale felii de piept afumat.

Deasupra ultimului strat am mai asezat unul de foi tocate, apoi am adaugat apa pana am acoperit sarmelele si am pus vasul la fiert pe foc mic pentru aproximativ o ora.

Dupa o ora am incercat cu furculita daca s-a fiert umplutura, apoi am pregatit un sos din doua linguri de bulion diluat cu apa in care am mai adaugat o lingura de arome pentru sarmale, putina sare si putin piper, am adaugat sosul peste sarmale si am bagat cratita in cuptorul preincalzit pentru inca o jumatate de ora.

Foarte important: gustati varza si daca este foarte sarata micsorati cantitatea de sare adaugata in umplutura si sos. Eu am nimerit o varza exelenta, nici prea sarata si nici prea acra, iar sarmalele au iesit minunate.

Le-am servit cu mamaliguta alaturi.
Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Food Sites Catalog

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase