07 septembrie 2008
Budinca de clatite cu ciuperci
Ai nevoie de:
pentru clatite: 3 oua, 8 linguri cu varf faina, 250ml lapte sau apa minerala, un praf de sare;
pentru umplutura: 500g ciuperci champignon proaspete sau din conserva, o ceapa, 3 linguri smantana, 2 linguri faina, 3 linguri lapte, un praf de sare, 1/2 lingurita Maggi Secretul Gustului;
suplimentar: 150g smantana, 100g cascaval ras.
Cum am procedat:
Am preparat umplutura astfel: am taiat ceapa marunt si am inabusit-o in putin ulei de masline, am adaugat ciupercutele taiate feliute si am acoperit cratita lasandu-le la inabusit cca 15 minute.
Am pregatit intr-o cana sosul de smantana astfel: am amestecat smantana cu faina, am subtiat cu laptele, am adaugat sarea si Secretul Gustului si am omogenizat compozitia.
Cand a scazut aproape total zeama lasata de ciupercute, am adaugat sosul de smantana si am amestecat continuu pana s-a ingrosat.
Am luat cratita de pe foc si am lasat-o deoparte sa se raceasca compozitia.
Am preparat clatitele astfel: am batut cele trei oua, am adaugat sarea, apoi faina si laptele alternativ amestecand continuu.
Am pregatit tigaia teflonata si am copt clatitele, asezandu-le pe un platou una peste alta ca sa-si transfere temperatura de la una la alta si sa se pastreze moi.
Dupa ce le-am copt pe toate (mie mi-au iesit 9 bucati), am pregatit vasul termorezistent astfel: am uns vasul un unt si am presarat putin pesmet.
Apoi am inceput sa umplu clatitele astfel:
am pus o lingura plina varf de ciupercute in centrul clatitei si am intins compozitia
am pliat marginile laterale peste umplutura,
apoi cele de sus si de jos
si am asezat pachetelele in vasul pentru copt, asa cum se vede in fotografie.
Am turnat smantana peste ele si cascavalul ras si le-am dat la cuptor pentru 30 de minute.
Asa arata budinca atunci cand am scos-o.
Si aici o felie ca sa vedeti cum a iesit si in interior. Va asigur ca este un aperitiv delicios!
Si pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu