Reteta originala vine de undeva din batrana Anglie...




Si aici reteta:
Ai nevoie de:
5-7 felii de paine alba, de preferinta feliata, 500g fructe de padure (eu am folosit visine congelate, prune, afine si zmeura proaspete), 10 linguri de zahar, 100 ml apa, zahar vanilinat.
Cum am procedat:
Am decongelat visinele, am scos samburii de la prune, apoi le-am taiat cubulete.
Am pus fructele cu zeama lasata de visine, apa si zaharul intr-un vas pe foc moale cam 20 de minute.
Am adaugat apoi si afinele si am mai lasat 5 minute, apoi am adaugat zmeura si am sting focul.
Am separat apoi fructele de sosul lor, folosind o strecuratoare.


Am asezat apoi o folie alimentara pe suprafata vasului, apoi am acoperit si am presat cu o farfurie care intra putin in bol, am aseazat o greutate deasupra si am dat la frigider pentru cel putin 10 ore.
Am scos budinca din frigider si am rasturnat-o pe o farfurie, am ornat-o si am servit-o.




2 comentarii:
interesanta reteta! dar...paine cu fructe? cu fructe super ultra total bune si aromate? poate un chec? sau cozonac?
AndreeaR
Buna AndreeaR, da, cu paine, asa este reteta originala.
Daca ai fi consumat o felie inainte sa stii cum se prepara, nici nu ti-ai fi dat seama ca e paine.
Cu chec sau cozonac cred ca ar iesi cam dulce, iar pentru zilele calduroase de vara e un dulce excelent, racoros, parfumat etc. etc.
Pup!
Dana
Trimiteți un comentariu