 In colectia mea de retete am intalnit mai multe variante de plachie, dar noua asa ne place si asa o prepar de fiecare data.
In colectia mea de retete am intalnit mai multe variante de plachie, dar noua asa ne place si asa o prepar de fiecare data.Ai nevoie de:
fileuri de crap, o ceapa, o lamaie, sare, piper boabe, mix de condimente pentru peste (plic din comert), foi de dafin, cilly, doua linguri ulei de masline, o cescuta de cafea cu vin alb.
Mod de preparare:
Am curatat pestele, l-am spalat, l-am portionat si l-am aseazat intr-un vas termorezistent.
 Am adaugat o cana de apa, iar deasupra am presarat: o ceapa rosie taiata pestisori, sare, piper boabe, mixt de condimente pentru peste (plic din comert), foi de dafin, cilly, doua linguri ulei de masline, o jumatate de lamaie feliata si zeama de la cealalta jumatate de lamaie, si l-am bagat la cuptor.
Am adaugat o cana de apa, iar deasupra am presarat: o ceapa rosie taiata pestisori, sare, piper boabe, mixt de condimente pentru peste (plic din comert), foi de dafin, cilly, doua linguri ulei de masline, o jumatate de lamaie feliata si zeama de la cealalta jumatate de lamaie, si l-am bagat la cuptor.
 Din cand in cand am luat cu lingura din sos si am turnat peste peste.
Din cand in cand am luat cu lingura din sos si am turnat peste peste.Dupa 30 de minute se toarna deasupra putintel vin alb, cam o cescuta de cafea, si se da din nou la cuptor pentru 15 minute.
 Se poate consuma cald, cu mamaliguta sau cu garnitura de cartofi natur, dar e buna si rece.
Se poate consuma cald, cu mamaliguta sau cu garnitura de cartofi natur, dar e buna si rece.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu