Aceasta salata face parte din Meniul de week-end (2), cu care ocazie am mai pregatit: Supa-crema de brocoli cu crutoane, Budinca de clatite cu ciuperci, Budinca de clatite cu crema de branza si Budinca OZeNeu cu fructe de padure.
Reteta este o varianta a unei salate cu mai putine ingrediente, pe care am consumat-o acum 10 ani intr-un restaurant pe litoralul romanesc si pe care am imbunatatit-o an de an.
Ai nevoie de:
3-4 cartofi, 2 morcovi, 200g peste marinat, 200g boabe de porumb dulce din conserva, 2 ardei grasi, 200g masline negre, o ceapa de preferat rosie, 200g maioneza, 100g smantana, sare dupa gust, o lingurita zeama de lamaie.
Cum am preparat-o:
Am fiert cartofii si morcovii ca pentru salata de boeuf apoi i-am scurs si i-am lasat sa se raceasca complet.
Cand s-au racit, i-am taiat cubulete, dar nu foarte mici, asa cum se vede in fotografiile alaturate.
Am taiat cubulete ardeii grasi si am scos apoi porumbul boabe din borcan, am scurs bine si am completat compozitia.
Am scos samburi de la masline si le-am taiat rondele, iar ceapa am taiat-o solzisori.
Pestele marinat l-am scurs bine, i-am scos sira spinarii, apoi l-am tocat.
Intr-un bol am amestecat maioneza cu smantana, am adaugat un praf de sare si o lingurita de zeama de lamaie.
Am amestecat apoi toate ingredientele, am adaugat sosul de maioneza cu smantana si am amestecat din nou.
Am gustat sa vad daca ii mai trebuie sare sau zeama de lamaie, apoi am pus salata intr-un vas mai mare si unul mai mic (pentru degustare) si am ornat-o cu fire de patrunjel verde, asa cum se vede in fotografie.
Este o salata dulce-acrisoara, de-a dreptul savuroasa.
Retetele pentru celelalte feluri de preparate le gasiti aici:
Supa-crema de brocoli cu crutoane
Budinca de clatite cu ciuperci,
Budinca de clatite cu crema de branza,
Budinca OZeNeu cu fructe de padure.
07 septembrie 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu