20 aprilie 2010
Salata din creier de miel si de vitel
Aceasta salata face parte din Meniul de Paste - 2010, alaturi de Salata din piept de curcan - 2 si alte Aperitive festive si Preparate traditionale, ale caror retete le voi posta ulterior.
Aceasta reteta o am de la sora mea care desi nu are blog, gateste minunat.
Ce am folosit: creierul de la mielul de Paste plus 300g creier de vitel (la casoleta de la Real), sase oua fierte tare, doua legaturi ceapa verde, o legatura marar, o legatura patrunjel, 150ml ulei, sucul de la o lamaie, sare si piper dupa gust.
Cum am procedat: am spalat bine creierul in apa cu putin otet, am scos pielitele si resturile osoase, apoi l-am pus la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert, l-am scos cu strecuratoarea din apa si l-am lasat sa se raceasca complet.
Intre timp am fiert cele 6 oua, le-am curatat de coaja si le-am tocat marunt. Am tocat apoi si ceapa si verdeturile si le-am asezat in boluri.
Dupa ce s-a racit creierul, il pasam mai intai cu furculita ca sa mai scoatem pielitele ramase, apoi incepem sa il mixam adaugam putin cate putin uleiul si-l frecam ca pe maioneza. Adaugam apoi ouale taiate cubulete, ceapa si verdeata tocate, adaugam sare, suc de lamaie si piper dupa gust si gata! Este tocmai buna de asezat in vas si de decorat, asa cum se vede in imagine. Am bagat apoi salata in frigider si am servit-o a doua zi pe foi de andive. A fost un deliciu!
Nu am apucat sa fac decat cateva poze in momentul in care am terminat-o de preparat.
A doua zi am asezat-o mai frumos pe foi de andive, dar nu am mai apucat sa fac alte poze.
Cateva taine:
- aceasta salata este mai buna a doua zi, cand aromele ingredientelor s-au intrepatruns;
- este foarte buna rece, asa ca e bine sa o scoateti din frigider doar cu putin timp inainte de a fi servita;
- poate fi servita ca pasta tartinabila ori ca umplutura pentru oua fierte sau asezata pe foi de andive;
- ca decor/garnitura pot fi folosite: felii de lamaie, frunze de patrunjel sau marar, frunze de ceapa verde/chivas, felii de ridiche, masline etc.
Este foarte potrivita pentru mese festive.
Etichete:
aperitive festive,
Salate aperitiv
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Si eu fac o salata de miel, dar un pic alktfel. Sunt singura din casa fan creier! Hi, hi, hi! La propriu! Asa ca o sa fac, probabil de Inaltare, cand fac ciorba de miel si folosesc atunci creierul. Buna ideea de a completa cu creier de vitel. Neaparat incerc aceasta reteta, pentru ca este deosebita. Felicitari si o saptamana frumoasa!
Vreau si eu reteta ta, Elena!
Eu sunt mare fan creier, dar sotul meu nu-l agreaza defel. Insa de data asta nu-l mai puteam opri, asa de mult i-a placut salata:)
Ah, uitam ce era mai important:)
O saptamana excelenta si tie, draga mea!
nu am gatit niciodata creier, dar uite de sarbatori chiar e o idee buna. arata super delicios acolo la tine ;)
Trimiteți un comentariu