12 mai 2010
Pascute individuale - reteta traditionala
Nu prea sunt de sezon, pentru ca Sarbatorile Pascale au trecut de mult, dar am ramas datoare cu cateva retete si cum am putintel timp, mai postez cate una... Asa ca astazi va prezint Pascutele individuale din Meniul meu de Paste 2010, care impreuna cu Figurinele din aluat de cozonac: porumbite si iepurasi si cateva oua vopsite au format pachetele pe care le-am daruit celor dragi pe care i-am vizitat in acea perioada. Surpriza dulce a produs mare bucurie atat celor mici cat si celor mari.
Iata si reteta:
Ce am folosit:
pentru aluat: 500g faina, 25g drojdie, 125g zahar, 250ml lapte, 100g grasime (unt topit si ulei de fl.soarelui), 5 galbenusuri, un praf de sare, arome: vanilie, coaja de lamaie si de portocala razuite.
pentru umplutura: 400g branza proaspata de vaci, 4 linguri de zahar, 2 linguri faina, 1 lingura gris, 3 oua, o mana stafide, zahar vanilinat, coaja de lamaie si portocala.
Cum am procedat:
Aluatul l-am pregatit la masina de paine, iar pasii sunt descrisi aici.
Din acest aluat am pregatit 6 mini-pascute, patru porumbite si doi iepurasi.
Pentru pascute, am pregatit aceste vasute pe care le-am tapetat cu hartie de copt, pentru ca nu stiam cum se va comporta aluatul de cozonac in astfel de forme.
Am pus mai intai un cerc de aluat in interiorul vasutelor, deasupra am asezat un cerc din aluat impletit in trei, pe langa marginea vasului, apoi am lasat sa mai creasca aluatul in vasute cca 30 de minute. Am asezat apoi in centru amestecul de branza iar deasupra am format o cruce din doua snururi din aluat. Am uns cu galbenus amestecat cu o lingura de smantana si am introdus vasutele in cuptor, in bain marie, pentru cca 30 de minute. Se verifica cu scobitoarea daca sunt coapte si se scot apoi din cuptor.
Au iesit delicioase!
Am apucat sa gustam dintr-una, pentru ca cinci dintre ele au plecat (impreuna cu oua vopsite, porumbite si iepurasi din aluat de cozonaci) pe la rudele si prietenii pe care i-am vizitat de Paste.
Pofta bunicica si o zi superba sa aveti!!!
Etichete:
aluaturi dulci,
Preparate traditionale de Paste
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
11 comentarii:
Ba cum sa nu fie de sezon?Chiar maine este Inaltarea Domnului si,daca tot facem oua rosii,de ce sa nu facem si pascute.Arata foarte bine.
foarte frumusele pascutele tale!dar ai forme ramekin,eu nu detin nici una,macar...
Ce idee grozava cu aceste mini-pascute............chiar imi plac.
O zi buna!
Felicitari! Arata super!
O Dana!arata tare apetisante,defapt tot ce faci tu!
Te imbratisez cu drag!
Am nimerit-o :)David Octavian!!!
Da, Alsion, am de mult formele, dar nu apucat sa le folosesc prea mult. Si am cateva retete potrivie pentru ele pe care inca nu le-am incercat :(
Ma bucur ca iti plac, Maria :)
Este o idee buna mai ales cand vrei sa daruiesti/sa imparti pascutele...
O seara buna!!
Multumesc, Denisia :)
Multumesc, Mariana :)
Te imbratisez si eu cu drag!!!
Draga mea:a mai ramas o feliuta mica,mica?
Multumesc tare mult pentru sfaturi, si te rog s-o faci ori de cite ori crezi ca trebuie,asta conteaza mult de tot penttru mine!esti o scumpa!
Inca o data MULTUMESC!
Te imbratisez si o dupa amiaza placuta!
Trimiteți un comentariu