07 iulie 2011
Dulceata de visine
Imi plac visinele mai ales in prajituri, dar si sub forma de visinata, compot ori dulceata.
Saptamana trecuta mi-am facut putin timp de bucatareala, asa ca am conservat (in mai multe moduri) si cateva kilograme (vreo cinci) de visine pentru iarna.
Am pus cateva pungi la congelat, am mai pus cateva la borcan (de 3l), visine cu zahar in straturi si cu adaos de coniac, iar din ce a ramas am facut dulceata.
Ingrediente dulceata: 2kg visine, 2kg zahar, o lamaie.
Mod de preparare:
Se spala bine visinele, se curata de codite si samburi, apoi se aseaza intr-un vas impreuna cu zaharul si lamaia taiata felii si se lasa cateva ore, de preferat de pe o zi pe alta, sa-si lase sucul.
Se pune apoi cratita pe foc mic amestecandu-se din cand in cand, pana se dizolva tot zaharul. In momentul in care se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza cu o spumiera.
Dulceata este gata atunci cand picurand putin sos pe o farfurie rece, picatura ramane bombata si nu se prelinge. Daca sosul se prelinge, mai fierbeti dulceata in continuare pana ce obtineti consistenta dorita. Atentie, dulceata devine mult mai legata atunci cand se raceste complet, deci nu o fierbeti prea mult.
Intre timp se spala bine borcanele, se sterilizeaza in cuptor 20 de minute, apoi se umplu cu dulceata inca fierbinte, se incapsuleaza, se aseaza cu capacul in jos si se acopera cu prosoape ori o paturica usoara. Dupa cca 10-15 minute se intorc borcanele cu capacul in sus si se pastreaza acoperite pana se racesc complet.
Iata si seria completa de gemuri si dulceturi preparate saptamana trecuta! Alaturi de dulceata de visine, am mai preparat un sos de capsune super aromat si un gem de caise super colorat si parfumat.
Va anunt ca am de gand sa mai pregatesc ceva dulceturi pentru camara, asa ca fiti pe faza!
Pana atunci, va doresc tuturor o zi excelenta si mult spor!
Etichete:
gemuri si dulceturi,
pentru camara,
visine
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
imi place mult dulceata de visine .nu prea fac dulceturi pentru ca mereu sunt fructe proaspete dar ar merge putina dulceata de visine pe o clatita acum :)
pupicei si o si minunata!
Dana ,
Ce frumos etichetezi tu gemurile.
Arata impecabil.
Etichetele tale incununeaza Opera.:)
doamne ce frumos etichetezi brocanelele !!!! bravooo!!!
Mmm, e delicioasa pe clatite, dar si pe papanasi cu smantana, draga Sarah. Pupicei si tie si o saptamana faina iti doresc!
Multumesc, Lia draga mea :) Sotul meu mi-a facut etichetele inca de anul trecut, asa ca acum le aplic pe tot ce fac pentru camara.
Multumeeeesc Catkitchen :)
Trimiteți un comentariu