25 februarie 2009
Inimioare ciocolatoase
Iata si ultima realizare pentru cina de Dragobete, aceste inimioare superciocolatoase!
Ce am folosit:
pentru blat:
2 oua, 2 linguri faina, 2 linguri zahar, o lingurita ulei;
pentru crema:
o cutie crema mousse de ciocolata de la Dr.Oetker, 200ml lapte, 100ml smantana dulce.
pentru insiropat:
doua linguri de zahar, o cescuta de apa
pentru decor:
o tableta ciocolata neagra, 4 patratele dintr-o tableta de ciocolata alba, 4 cirese confiate, fruze de menta.
Cum am procedat:
Blatul: am separat albusurile de galbenusuri, am frecat galbenusurile cu o lingura de zahar si o lingurita ulei, am batut albusurile spuma tare, am adaugat un praf de sare, apoi o lingura de zahar si le-am batut din nou pana s-a dizolvat zaharul, apoi am amestecat cele doua compozitii usor, cu o lingura de lemn, iar la urma am adaugat si faina in ploaie si am amestecat usor pana la omogenizare.
Am intins apoi aluatul pe spatele tavii tapetate cu hartie si am introdus la cuptorul preincalzit pentru cca 15 min.
Crema:
Intre timp am preparat crema conform indicatiilor de pe plic.
Siropul:
Pentru sirop, am caramelizat zaharul intr-o craticioara si cand s-a lichefiat am adaugat o cescuta de apa (cu mare grija pentru ca stropeste si este foarte fierbinte) si am lasat pe foc amestecand pana s-a dizolvat zaharul iar lichidul a devenit usor maroniu. Am dat apoi siropul la rece. Pentru cine prefera, se poate adauga in sirop un strop de rom. Sotului meu nu-i place insa romul pentru ca are o aroma prea intensa, asa ca am pus o lingurita de coniac.
Montare si decorare:
Cu o forma de patiserie am decupat inimioare in foaie de blat coapta si racita.
Am asezat apoi in straturi inimioare din blat pe care le-am insiropat,
apoi am asezat mousse-ul de ciocolata, iarasi inimioare de blat, insiropat, mousse de ciocolata,
iar peste ultima inimioara nu am mai pus crema.
Am topit la bain marie ciocolata neagra, am adaugat un cubulet de unt si am glazurat inimioarele, apoi le-am introdus in frigider pentru a se intari.
Am topit apoi si ciocolata alba si am format niste grile peste glazura de ciocolata neagra.
Pentru aspect deosebit am asezat cate o cireasa confiata si o frunzulita de menta pe fiecare inimioara.
Nu-i asa ca au iesit faine?!
Aici si o imagine cu sectiune, inainte de a fi devorate....
Etichete:
ciocolata,
desert,
Prajituri,
Valentine's day
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
16 comentarii:
Tare frumoase ti-au iesit, Dana!
Dar ce faine...offf...cat as vrea sa le pot gusta :)
Bravo,Dana!Eu una raman fara cuvinte la ce mana dibace ai !
Te pupic!
Oua, ce bineee arata! Ma gandesc sa pregatesc o surpriza lui Iubi meu si sa ii fac inimioare din astea! Ce alta declaratie de dragoste i-ar mai trebui????
Arata SUPERB! Si gustul cred ca e pe masura...:)
Multumesc Flor, au fost si gustoaaaase rau de tot :) si s-au topit imediat...
Iulia draga, daca ai fi mai aproape te-as invita la o prajiturica :)
Ioana, daca lui Iubi ii plac prajiturile, sigur va fi impresionat de o declaratie de dragoste ciocolatoasa!
Dar asigura-te ca-i plac... pentru ca eu i-am facut mai demult sotului meu un desert cu mult rom si dupa ce a salivat la aspect nu l-a putut manca pentru ca nu-i place romul :)
Ce ciocolatoase sint si ce bine arata. Sa stii ca ma servesc si eu cu o inimioara, vad ca furculita e pregatita, asa ca daca-ti lipseste vreuna sa stii ca am savurat-o cu placere...
Prezentare deosebita! De mare efect!
De gustul lor nu ma indoiesc nici o clipa!
Danelutza scumpo, tare ma bucur ca-ti plac inimioarele si sa stii ca nu sunt asa greu de facut, mai ales daca esti si putin motivata de bucuria pe care o provoci celor dragi :)
Multumesc Otilia pentru cuvintele frumoase!
Au fost intr-adevar delicioase!
Un geniu culinar si o mana de maestru fotograf, ca de obicei. :) Blogul tau e o vesnica sursa de inspiratie pentru mine!
Multumesc de vizita, Alina!
Ma bucur tare sa aud ca experimentele mele culinare te inspira :)
Chiar ma intrebam unde ai disparut, e drept ca nici eu nu am mai trecut pe la tine... chiar acu' plec sa-ti fac o vizita..
una vera bonta'.........bravaaaa
ciaoooo
Grazie Emamama! un bacio
Ce frumoaaase sunt! Superbe! Bravo.
Multumesc, Edith!
Numai ca se cam topesc repede :)
Trimiteți un comentariu