17 octombrie 2010
Gogosari acri instant
Aceasta reteta o am de la mama soacra. Gogosarii ies deliciosi, iar sotul meu ii adora... devora(eaza), era sa zic:)
Iata si reteta pentru 3 kg gogosari:
4 parti apa/1 parte otet
o lingura plina cu sare, piper, foi de dafin
(daca va plac mai dulcinei, adaugati si 2 linguri zahar ori miere)
Mod de preparare:
Se curata de cotoare gogosarii si se taie in felii (cca 4-5 felii);
Se fierbe sosul si cand a dat in clocot se opreste focul si se oparesc gogosarii pentru cca 5 minute.
Dupa ce ati oparit gogosarii se scot cu o spatula si se lasa intr-un vas sa se racoresca putin, apoi se aseaza in borcanele spalate si uscate.
Lichidul trebuie sa se raceasca complet apoi se toarna peste gogosari, se incapsuleaza borcanele si se dau la rece. Se pastreaza in frigider si se pot servi inca de a doua zi.
Daca doriti sa le pastrati mai mult timp, se recomanda adaugarea unei aspirine sau alt conservant in borcan inainte de incapsulare.
Etichete:
gogosari,
muraturi,
pentru camara
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu