17 octombrie 2010
Zarzavat pentru ciorbe - pentru camara
Am pus cateva borcane cu zarzavat pentru ciorbite care impreuna cu verdeturi criogenate vor aduce prospetime in bucataria mea toata iarna :)
Ce am folosit:
morcovi, pastarnac, radacina de telina, ardei kapia, gogosari, frunze de telina, sare.
Cum am procedat:
am razuit mare radacinoasele si am tocat ardeii kapia si gogosarii; am tocat frunzele de telina, atentie, impreuna cu tijele, care dau un gust bun oricarei ciorbite; le-am pus pe toate intr-un vas mai mare, am turnat un pumn de sare peste ele si le-am amestecat bine, apoi le-am asezat in borcane si le-am capacit. Le-am randuit alaturi de celelalte conserve, pe raftul din camara, la intuneric si racoare.
Nu am pus in amestec leustean si patrunjel pentru ca imi place sa adaug verdeata cand e ciorbita gata, asa ca o prefer inghetata.
Nu am pus nici rosii, pentru ca eu nu pun in toate ciorbitele rosii. Prefer sa adaug suc de rosii atunci cand am nevoie.
Etichete:
pentru camara,
zarzavat pentru ciorbe
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
nu cred ca rezista in camara fara sa fie sterilizate si fara onservant
Draga Anonim, poti sa crezi ce vrei, dar eu iti spun ca inca mai am din ele si s-au pastrat perfect.
Este binecunoscut faptul ca sarea este cel mai bun conservant.
Trimiteți un comentariu