Pentru ca s-a mai racorit putin, m-am incumetat sa folosesc aragazul si sa prepar aceasta mancarica gustoasa.
Ingrediente:
2 verze potrivite, 500g muschiulet de porc, 250g bacon, 4-5 rosii, o legatura de marar, sare, piper, ardei iute dupa plac.
Mod de preparare:
Se curata verzele de foile exterioare si de cotoare, apoi se taie fideluta si se aseaza intr-un castron unde se freaca cu putina sare pentru a deveni mai suculenta.
Intr-o cratita cu o lingura de ulei se perpeleste putin bacon-ul taiat julien, apoi se adauga muschiuletul taiat felii si se lasa impreuna cateva minute, doar pana ce carnea si-a schimbat culoarea. Se adauga apoi varza taiata fideluta, se amesteca bine cu carnea si bacon-ul, se acopera si se lasa asa 30-40 de minute. Din cand in cand se mai amesteca cate putin.
Intre timp se curata de pielita rosiile, se taie cubulete si se rastoarna peste varza. Se adauga sare, daca mai trebuie si piper, dupa gust. Daca va place mai picanta, puteti adauga si felii de ardei iute. La urma se adauga si mararul tocat si se omogenizeaza.
Se tapeteaza formele cu unt si pesmet, apoi se umplu cu varza si se introduc in cuptorul preincalzit, pentru cca 20 de minute.
Se serveste in formele individuale in care a fost coapta, alaturi de un pahar cu vin ori cu bere.
21 iulie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
15 comentarii:
noi nu mancam carne de porc dar imi place mult ca ai preparat-o in vase individuale.pupicei si o seara minunata!
foarte tare fazul ala din spate, nu ai nominalizat tzuicomicina la optiuni :)
Gustoasa mancare si frumos prezentata! ;)
Varza merge foarte bine cu afumatura, Sarah, dar cred ca poti sa pui si carne afumata de pasare.
Ei, aphextwinz, pe caldura asta, tzuicomicina te doboara repede, de asta n-am nominalizat-o.
Cunoscatorii, insa, au inteles aluzia :)
Gustoasa tare, Miha, multumesc :)
imi place mult varza preparata astfel , chiar am papat si noi saptamana trecuta ;)....
prezentarea e de nota 10 !!!
Mi-e dor de o varza din asta buna! N-am mai mancat de iarna trecuta.
Arata delicios de buna!
buna, imi place mult blogul dv.si as vrea sa va rog daca se poate sa puneti follow by email.
Mi-ai adus aminte de casa...si ai mei fac o varza buna, buna de tot!
ce fain arata totul !
Wow...felicitari
mi-ai facut pofta !
Dana, te invitam cu drag sa ni te alaturi provocarii din luna septembrie de a gati cu pere sau vinete http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011
super prezentare, arata delicios..
Trimiteți un comentariu