Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

toateBlogurile.ro
SEO Romania

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

04 ianuarie 2009

Ciorba de potroace din tacamuri de curcan


Pentru ca n-am facut-o de Craciun, iata ca am preparat-o pentru Revelion! Si ce bine a mai prins, spre zori, dupa o noapte alba cu excese culinare!

Ce am folosit:
doua aripi si doua gaturi de curcan, o telina medie, doi morcovi, doi ardei grasi (unul verde si unul rosu), doua cepe mijlocii, 3 cartofi, un litru zeama de varza pentru acrit, leustean, patrunjel, ardei iute, sare.

Cum am procedat:
Am spalat bine aripile si gaturile de curcan si le-am pus in apa rece la fiert cu o lingurita rasa de sare. Am luat spuma pana nu s-a mai facut, pentru ca ciorba sa iasa clara si frumos colorata.

Intre timp am pregatit zarzavaturile astfel: am taiat ceapa marunt, ardeii grasi i-am taiat in fisii iar apoi feliute, morcovii si telina le-am razuit mare, cartofii i-am taiat cubulete, iar zeama de varza am fiert-o separat impreuna cu leusteanul (uscat).

Cand carnea din ciorba a fiert foarte bine, adica s-a desprins usor de pe oase, am luat oala de pe foc si am separat carnea de zeama, apoi am spalat bine oala, am pus doua linguri ulei si am inmuiat usor ceapa, apoi ardeiul gras, morcovul, telina si cartofii taiat cubulete. Am adaugat apoi zeama de carne si carnea pe care am desprins-o de pe oase. Gaturile le-am sectionat in mai multe locuri si le-am lasat cu tot cu oase. Am amestecat bine ca se se uniformizeze compozitia si am lasat oala pe foc mic pana ce au fiert legumele.

Dupa ce au fiert legumele am adaugat zeama de varza cu leusteanul, am gustat si am mai adaugat putina sare (pentru ca zeama de varza nu era deloc sarata), am pus patrunjelul verde tocat, am acoperit oala si am luat-o de pe foc.


Cam asta a fost :) si a iesit excelenta!

02 ianuarie 2009

Piept de curcan in aspic

Avem nevoie de: o aripa de curcan, doua gaturi de curcan, o jumatate de piept de curcan, o ceapa, doi morcovi, 4-5 catei mari de usturoi, 10 boabe piper, o lingurita rasa sare, doua linguri otet. Pentru ornat, am folosit in plus, albusul de la un ou fiert si cateva masline verzi umplute cu gogosar din borcan.

Cum am procedat:
Am spalat bine aripa si gaturile de curcan si le-am pus in apa rece pentru 2 ore, avand grija ca apa sa depaseasca nivelul carnii cu cca 4 cm.
Dupa doua ore am pus cratita la foc foarte mic si am adaugat si sarea in apa pentru ca sa sporeasca formarea spumei.
Atentie, focul trebuie sa fie foarte mic, altfel riscam sa nu se mai lege piftia.
Am spumuit foarte des pentru ca sa iasa limpede aspicul.

Dupa o jumatate de ora, cand nu s-a mai format spuma, am adaugat morcovii si ceapa curatate si cele 10 boabe de piper si am lasat sa fiarba in continuare incet.

Dupa 4 ore am verificat daca zeama se incheaga; am pus o lingura de zeama intr-un bol mic de sticla pe care l-am introdus in frigider. Daca nu s-a inchegat intr-un sfert de ora, se mai lasa piftia pe foc inca 30-40 de minute.

Daca piftia s-a inchegat, atunci se adauga in cratita cateii de usturoi zdrobiti si doua linguri de otet. Se amesteca, se gusta si, eventual, se mai adauga sare si/sau otet pana ne place gustul.

Strecuram apoi carnea si legumele de zeama, alegem carnea de pe oase, doar ce dorim sa pastram in piftie (eu, de exemplu, nu am pus in piftie decat carnea macra, pielea de pe aripi am aruncat-o). Am pastrat separat si morcovul fiert pentru a-l folosi la decorare.

Pe langa carnea scoasa de pe gaturi si aripa am avut o jumatate de piept de curcan fiarta odata cu jumatatea de piept folosita la salata postata ieri. Am taiat-o cubulete si am pregatit-o pentru umplut formele cu aspic.

Apoi am luat mai multe forme, cateva boluri si o forma pe care am folosit-o in premiera, cea verde din imagine. Am pus putina zeama in fiecare dintre vase si in cupele formei, am intins zeama putin si pe pereti si am introdus vasele la rece.

Le-am scos dupa 15 minute si am inceput decorarea. Am taiat feliute din masline verzi umplute si stelute din albus de ou si morcovul fiert cu o forma de patiserie si le-am fixat in zeama inchegata de pe vasele pregatite.

Am pus apoi din carnea fiarta pregatita in fiecare vas si am turnat usor zeama. Am mai asezat cu penseta cateva stelute pe langa carne si am dat totul la rece pentru inchegat.

Cand am scos aspicul din forma verde, am tras putin de marginile formei ca sa se desprinda aspicul si am rasturnat cu grija pe un platou.


Am asezat floricelele de aspic pe farfurii si am decorat cu patrunjel verde.


Celelalte boluri au fost consumate inainte de a le putea fotografia...

Salata din piept de curcan

Ce am folosit:
o jumatate piept de curcan (cca 400g), 4 morcovi mari, o telina mare, 6 cartofi mari, o cutie mazare (450g), 20 castraveciori mici, 6 jumatati de gogosari acri, un borcan maioneza vegetala (500g).

Cum am procedat:
Am fiert pieptul de curcan si legumele separat, apoi le-am scurs din zeama si le-am lasat sa se raceasca bine (pana a doua zi).
Am taiat cubulete carnea, legumele si muraturile, le-am pus intr-un vas, am adaugat mazarea si maioneza, am omogenizat usor totul si am gustat. A trebuit sa mai adaug putina sare, am omogenizat din nou, am asezat salata in doua vase si am ornat-o.

Am reusit sa fotografiez doar unul dintre vase, celalalt a fost "avariat" imediat ce am terminat de ornat. Asta pentru ca a iesit teribil de gustoasa si usoara.

Si doua imagini cu detalii...


Friptura de porc la tava

Pentru noaptea de Revelion, spre bucuria sotului meu si a invitatilor desigur, am "trantit" o friptura zdravana din carnuri de porc.

Iata ce am folosit:
o bucata de ceafa de porc cam de 1,5kg, opt bucati de piept cu coaste, cu straturi subtiri de grasime, 300g kaiser afumat taiat feliute, o capatana de usturoi, mixt de arome pentru friptura, sare, piper.

Cum am procedat:
Am asezat intr-o tava unsa cu putin ulei carnea, bucata de ceafa in centru si pe langa ea bucatile de piept. Am crestat ici-colo cu cutitul bucata de ceafa si am introdus in orificiile facute bucatele de catei de usturoi. Am asezat pe deasupra si printre bucatile de carne felii de kaiser afumat, apoi am uns totul cu pensula cu ulei si am presarat mix de arome, piper si sare.

Am acoperit tava cu o folie alimentara de aluminiu si am lasat-o asa in frigider pana a doua zi.

A doua zi am incins cuptorul si am introdus tava la foc potrivit pentru cca 40 de minute, apoi am incercat carnea si pentru ca era suficient de patrunsa am scos folia si am mai lasat friptura sa se rumeneasca inca 20 de minute la foc mic.

Si iata cum arata cand am scos-o din cuptor:


Aici detaliu cu bucata de ceafa:


si aici detaliu cu bucatile de piept:

Am servit friptura cu piure de cartofi si salata de muraturi numai ca, din pacate, nu am mai apucat sa fotografiez si portiile :)
Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Food Sites Catalog

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase