01 decembrie 2008
Gauffre cu crema de vanilie, frisca si sos de ciocolata
Ingrediente folosite:
Pentru gauffre: 5 oua, 100g unt moale, 2 linguri miere, 4 linguri zahar, 10 linguri faina si 3 linguri amidon, 2 plicuri zahar vanilinat, o lingurita coaja de lamaie, 4 linguri lapte, 1/2 pliculet praf de copt.
Au iesit 7 foi din care am umplut doua tortulete a cate 3 foi fiecare, iar o foaie a fost "sacrificata" pentru degustare :)
Pentru crema:
2 plicuri crema pentru tarte cu fructe de la Dr. Oetker si 500ml lapte rece.
Pentru decor:
o cutiuta de 200ml smantana dulce lichida, un pliculet intaritor de frisca, un pliculet zahar vanilinat, o lingurita zeama de lamaie, toping de ciocolata.
Cum am procedat:
Am amestecat cu mixerul toate ingredientele pentru gauffre si am lasat la frigider cca.30 min, apoi le-am copt in masina de gauffre.
Crema am preparat-o conform instructiunilor de pe plic.
Am batut smantana cu intaritorul de frisca, am adaugat zaharul vanilinat si zeama de lamaie.
Apoi am umplut foile astfel: am pus o foaie de gauffre, apoi am pus o parte de crema pe care am nivelat-o, am pus deasupra a doua foaie de gauffre, iarasi crema si iarasi o foaie de gauffre.
Am ornat cu frisca si cu toping de ciocolata, asa cum se vede in imagine.
Copiii mei s-au lins pe degete de bun ce-a fost :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
dana, ce minunatii faci tu cu waffele astea!
felicitari pentru prezentare,imi faci pofta cu pozele tale!
o saptamana minunata iti doresc.
Buna Miha, imi plac la nebunie pentru ca sunt un dulce usor de facut si care iti ofera multe posibilitati de diversificare...
O saptamana excelenta iti doresc si eu, tie si fluturasului tau :)
Te cred ca si-au lins copiii degetele..si eu o faceam! :D
Arata..perfect!
Trimiteți un comentariu