Asa cum deja v-am povestit in postul trecut, printre preparatele de patiserie realizate week-end-ul trecut s-au numarat si aceste savuroase buseuri cu ciupercute.
Iata ce am folosit pentru 10 buc. in diametru de 5 cm fiecare:
aluat de patiserie (cumparat)
15 ciupercute champignon
o lingura unt
2 cepe verzi tocate
o cescuta smantana acrisoara
o lingurita faina
sare, piper, patrunjel verde tocat
si pentru ca smantana mea nu a fost deloc acrisoara, am mai adaugat o lingurita zeama de lamaie;
un galbenus frecat cu o lingura de lapte si un praf de sare pentru uns.
Cum am procedat:
am preparat mai intai umplutura de ciuperci: am spalat bine ciupercutele si le-am tocat; am pus intr-o craticioara lingura de unt, am lasat-o sa se topeasca apoi am adaugat ceapa verde tocata si ciupercutele; am acoperit vasul si le-am lasat sa se inabuse putin; intre timp am pregatit intr-un bol un sos din smantana, faina, sare, piper, patrunjel verde tocat si zeama de lamaie; dupa ce s-au inmuiat ciupercutele, am adaugat sosul de smantana si am amestecat bine sa nu se faca cocoloase, apoi am stins focul si am lasat sa se raceasca.
Am pregatit o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt, apoi am taiat rondele din aluat si le-am asezat in tava. O parte din rondele le-am decupat si in centru, asa cum se vede in imagine;
... am uns cu galbenus de ou frecat cu o lingura de lapte si un strop de sare fiecare rondea, apoi am asezat deasupra cercurile obtinute dupa decuparea celorlalte rondele, le-am uns si pe ele cu ou si le-am introdus in cuptorul preincalzit.
Cand au prins o culoare aurie le-am scos, le-am lasat sa se raceasca putin, apoi am decupat usor cu un cutit mijlocul, am introdus cate o lingura din compozitia de ciupercute, apoi am asezat peste umplutura bucatica de aluat desprinsa.
12 octombrie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
5 comentarii:
Hallo Doamna Dana,
Minunate Pasteten ai fäcut.Foarte , foarte delicioase.Compliment
Combinatia intre Teigul ästa bun si Ciupercile Frikasse este minunat. Gustul il cunosc si il apreciez.
Acuma chiar dacä mä repet , vreau airäsi sä remarc cit de professionell fotografiezi. Sint total fascinat de Resultate. Respect.
Da, si mie imi plac fotografiile Danei, pun retetele in valoare
Minunate!Intotdeauna am admirat minunatiile tale de retete si prezentarile... Te pup.
Hello Jacob,
Bine ai venit pe la mine si multumesc frumos de complimente.
Eu ador pur si simplu toate preparatele cu ciuperci, asa ca si aceste buseuri le-am preparat "din inima" si au iesit grozave.
Ma bucur tare ca-ti plac fotografiile si-ti multumesc pentru cuvintele frumoase!!!
O zi excelenta!
@ Multumesc Shari :)
@ Te pup, Marcela!!! Si multumesc de vizita si de comment!
O zi excelenta iti doresc!
Trimiteți un comentariu