Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

12 octombrie 2009

Buseuri cu ciuperci

Asa cum deja v-am povestit in postul trecut, printre preparatele de patiserie realizate week-end-ul trecut s-au numarat si aceste savuroase buseuri cu ciupercute.


Iata ce am folosit pentru 10 buc. in diametru de 5 cm fiecare:

aluat de patiserie (cumparat)
15 ciupercute champignon
o lingura unt
2 cepe verzi tocate
o cescuta smantana acrisoara
o lingurita faina
sare, piper, patrunjel verde tocat
si pentru ca smantana mea nu a fost deloc acrisoara, am mai adaugat o lingurita zeama de lamaie;
un galbenus frecat cu o lingura de lapte si un praf de sare pentru uns.

Cum am procedat:

am preparat mai intai umplutura de ciuperci: am spalat bine ciupercutele si le-am tocat; am pus intr-o craticioara lingura de unt, am lasat-o sa se topeasca apoi am adaugat ceapa verde tocata si ciupercutele; am acoperit vasul si le-am lasat sa se inabuse putin; intre timp am pregatit intr-un bol un sos din smantana, faina, sare, piper, patrunjel verde tocat si zeama de lamaie; dupa ce s-au inmuiat ciupercutele, am adaugat sosul de smantana si am amestecat bine sa nu se faca cocoloase, apoi am stins focul si am lasat sa se raceasca.

Am pregatit o tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt, apoi am taiat rondele din aluat si le-am asezat in tava. O parte din rondele le-am decupat si in centru, asa cum se vede in imagine;

... am uns cu galbenus de ou frecat cu o lingura de lapte si un strop de sare fiecare rondea, apoi am asezat deasupra cercurile obtinute dupa decuparea celorlalte rondele, le-am uns si pe ele cu ou si le-am introdus in cuptorul preincalzit.

Cand au prins o culoare aurie le-am scos, le-am lasat sa se raceasca putin, apoi am decupat usor cu un cutit mijlocul, am introdus cate o lingura din compozitia de ciupercute, apoi am asezat peste umplutura bucatica de aluat desprinsa.

5 comentarii:

Wahrheitssuche - Jacktel spunea...

Hallo Doamna Dana,

Minunate Pasteten ai fäcut.Foarte , foarte delicioase.Compliment
Combinatia intre Teigul ästa bun si Ciupercile Frikasse este minunat. Gustul il cunosc si il apreciez.

Acuma chiar dacä mä repet , vreau airäsi sä remarc cit de professionell fotografiezi. Sint total fascinat de Resultate. Respect.

Shari spunea...

Da, si mie imi plac fotografiile Danei, pun retetele in valoare

Marcela S. spunea...

Minunate!Intotdeauna am admirat minunatiile tale de retete si prezentarile... Te pup.

dana2dor spunea...

Hello Jacob,

Bine ai venit pe la mine si multumesc frumos de complimente.
Eu ador pur si simplu toate preparatele cu ciuperci, asa ca si aceste buseuri le-am preparat "din inima" si au iesit grozave.
Ma bucur tare ca-ti plac fotografiile si-ti multumesc pentru cuvintele frumoase!!!
O zi excelenta!

dana2dor spunea...

@ Multumesc Shari :)

@ Te pup, Marcela!!! Si multumesc de vizita si de comment!
O zi excelenta iti doresc!

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Foodieblogroll

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase