Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

23 noiembrie 2012

Funfetti cupcakes cu frosting de ciocolata alba


Pentru 24 de cupcakes, avem nevoie de:

200g unt
200g zahar
4 oua
300g faina
1lingurita praf de copt
un praf de sare
200 ml smantana pentru frisca
bombonele/bastonase din zahar divers si viu colorate
arome: vanilie, lamaie, portocala - dupa plac

Nota: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

Preparare:

Se mixeaza untul (moale) cu zaharul pana se dizolva si obtinem o crema alba, spumoasa. Se adauga cate un ou si se incorporeaza pe rand.

Separat, se amesteca intr-un bol faina, cacaua, sarea si praful de copt cernute in prealabil.

Dupa ce au fost incorporate toate cele patru oua in compozitia de unt si zahar, se adauga ingredientele uscate amestecate, alternativ cu smantana pentru frisca, pana la incorporare completa. Se adauga apoi aromele, iar la urma bombonelele colorate.

Dupa ce se adauga bombonelele nu se mai mixeaza, se amesteca doar putin cu paleta de silicon, altfel se vor topi si nu se vor mai vedea frumos dupa coacere.



Se incinge cuptorul la 180 grade C.

Se umplu cupele pana la 3/4 fiecare, se mai presara pe fiecare cateva bombonele colorate, apoi se introduce tava in cuptor.



Se coc cca 15 minute. Dupa ce s-au copt, se aseaza pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Pentru frosting-ul buttercream cu ciocolata alba avem nevoie de:

113g unt (>80% grasime) la temperatura camerei
200g zahar fin
100ml smantana pentru frisca
100g ciocolata alba

Preparare:

Se mixeaza untul impreuna cu zaharul fin, pana se dizolva si se obtine o crema alba si spumoasa.

Se infierbanta smantana pentru frisca si se ia de pe foc inainte de a intra in fierbere. Se rastoarna peste ciocolata alba (picaturi ori razuita) si se lasa sa stea 2-3 minute fara sa se amestece, apoi se amesteca usor pana la uniformizare si se lasa sa se raceasca.

Nu se introduce in frigider. Daca va grabiti, asezati vasul cu ciocolata topita intr-un alt vas plin cu cuburi de gheata si se continua amestecarea, usor, pana ce se ajunge la temperatura dorita.

Odata racita, ciocolata se adauga treptat in compozitia de unt si zahar, mixand la o viteza mica pana se incorporeaza, apoi se mareste viteza si se continua inca 3-4 minute.


Montare:

Dupa ce s-au racit cupcakes-urile, se pune frosting-ul intgr-un posh si se orneaza. Peste frosting se presara bombonele colorate.

Sunt minunate si foarte potrivite pentru orice tip de petrecere!
Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase