01 decembrie 2008
Bors de pui
Ingrediente folosite:
o casoleta pulpe de pui dezosate, 4 cartofi medii, un ardei gras rosu si unul galben, un morcov mare, o telina mijlocie, o ceapa rosie mare, 4 fire ceapa verde, o legatura leustean, o legatura patrunjel verde, un litru bors, un ardei iute murat, sare dupa gust.
Cum am preparat:
Am spalat carnita, am taiat-o cubulete pe care le-am pus la fiert intr-o craticioara cu un litru de apa si putina sare.
Dupa ce a dat in clocot, am luat spuma pana ce nu s-a mai format, apoi am stins focul si am lasat sa se racoreasca putin.
Am spalat si am curatat legumele.
Am tocat ceapa rosie si cea verde, apoi ardeiul rosu si ardeiul galben le-am taiat cubulete.
Am razuit mare morcovul si telina si am taiat cartofii cubulete.
Am pus intr-o oala doua linguri ulei de masline, am pus la inmuiat ceapa, apoi ardeii, morcovul si telina razuite si cartofii taiati cubulete.
Dupa ce am sotat putin legumele, am adaugat 2 litri apa, am adaugat un praf de sare si am lasat legumele sa fiarbe la foc potrivit cca 15 minute.
Dupa 15 minute am adaugat pulpele cu tot cu supa lor si le-am lasat sa fiarba impreuna cu legumele.
Intre timp am fiert borsul si l-am spumuit.
Cand legumele si carnea au fiert, am adaugat borsul, ardeiul iute (curatat de seminte) tocat, leusteanul si patrunjelul tocate, am gustat, am mai adaugat sare, am mai lasat sa dea un clocot apoi am stins focul.
Desi am avut si smantana pentru dres, toata lumea a preferat sa consume borsul simplu, pentru ca sa nu i se modifice gustul delicios.
Pofta buna!
Etichete:
Ciorbe si supe
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Excelent bors! Multumesc pentru reteta.
Ciorbita este inca pe foc,dar deja a primit complimente de la prietenul meu pretentios :) Foarte buna reteta.Multumesc
Trimiteți un comentariu