![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8xlIog877lZXQGS9bbIR5DGTVAA7DPsNuFvse1J0curMj0fZoZdN5ocUMnp4XnbopGcIkNcR4g9s23sDPd-l32WSt3gOTO7pfzDq9U73uPv7hRSZR7ZI2g8AcUHb6Zvbh6MKR9Iz6Ad0/s400/dana2dor2_gratar-curcan_04_270w+copy.jpg)
Pretul este doar putin mai mare decat al pulpelor de pui dezosate, dar gustul lor merita din plin diferenta. Odata cumparate, n-am stat prea mult pe ganduri si am ales o reteta simpla-simpla, adica le-am pregatit la gratar cu garnitura de orez cu legume.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfRI-IOTg-dmeIml1qPbSjLUUFJdVBsKg1mOH9H7mBzpxRML_fTng4En0hfiNPCvd7ySaKzJeEtAOgrVAAJ_ZazcoTc37Za_skiqi1dWIFRSgg1kPk4uKdHN8yzlQl3BpIIw244T97buE/s400/dana2dor2_gratar-curcan_01_380x270w+copy.jpg)
Pentru 2 portii zdravene, am folosit:
O punga cu doua buc. pulpe superioare dezosate de curcan si marinata preparata din: 2-3 linguri ulei de masline, piper, boia dulce, usturoi presat si 2-3 linguri sos de soia.
Pentru garnitura de orez am folosit:
250g orez, un morcov mare, o ceapa, o telina, un ardei gras rosu, 2 linguri ulei, sare, patrunjel verde tocat.
Cum am procedat:
Am spalat carnea bine, apoi am asezat-o intr-un bol impreuna cu marinata si am introdus bolul in frigider pentru 30 de minute.
Intre timp, am spalat orezul bine-bine, in mai multe ape fierbinti si l-am lasat sa astepte intr-un bol.
Am spalat si curatat legumele, apoi am taiat ceapa marunt, ardeiul gras cubulete, iar morcovul si telina le-am razuit mare.
Am pus apoi pe un ochi de aragaz o craticioara cu apa care trebuie adusa pana la punctul de fierbere.
Intr-o alta craticioara am pus doua linguri ulei si am inabusit mai intai ceapa, apoi am adaugat ardeiul gras si celelalte legume razuite.
Dupa ce s-au inmuiat usor, am adaugat orezul si imediat apa fiarta. Am adaugat sarea si patrunjelul verde tocat, am amestecat putin si am acoperit craticioara complet apoi am lasat-o pe foc f. mic pentru 15 minute. Dupa 15 minute am stins focul, am mai amestecat putin, apoi am asezat la loc capacul pana in momentul servirii.
Carnea am preparat-o in cuptor si am folosit aceasta tava speciala cu gratar.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAf4kzYO2_LbDRK19HeWjs1w6m-B668IA0Vl5ha_NaIItZlC3RtjOlhbz2QRI4lWx3YKveI22vuKnTRsEiMWIymNuqpWhqFSyMrYRJ482SDWULdB8GhQBv5iDAZQ1HOiEpXTacfXr27wM/s400/dana2dor2_tava-gratar_380x270w.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRNVrfltr9m4zKRIrjlmqTbW3A1Nb_Mw5W8JpJS86EDAHkNSYM3qP-TrXYB2xkbA2kKX99mB18rQsrJ9n8i5erZzW9fV3-x3N0nFF7tn01wVAcJlVJmuUUaQBdfhvOgIyYzBJdDiduu10/s400/dana2dor2_gratar-curcan_03_380x270w+copy.jpg)
Garnitura de orez am asezat-o pe farfurii cu formele speciale din imagine.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRSt0HXP-4NQluZbJvpMiLWpx5lWcJ9_o5sKDdihGnoOJUtzQvqX-c7TwlkiQchMxhEpQIagP4w-GNXlX4J_MflAkk-N5Qiahyphenhyphen66_sOdBeuQon8fYblckDRmTCiN5cEHNtNhC_v8lV4lg/s400/dana2dor2_forme-cilindrice_270x380w.jpg)
Am mai decorat putin cu sos de soia si o frunzulita de patrunjel verde...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwkFVBHy5pzHBBlAQj2g2AbJyjC2ihKEbWZuUCrd5llX6jwW9lzJsMJwaNbIGbWZgaBBN4wqNaC2io_flOwyxRplfDyeU53yzNOvlCriyDIVqMpP-5ei-P_4D5-uA6vpCo_aZHEMfNKRs/s400/dana2dor2_gratar-curcan_02_380x270w+copy.jpg)
Acest fel l-am pregatit pentru cina si am consumat alaturi un vin rosu demisec, direct de la producator.
A fost o nebunieeee curata, mai ales ca am avut si desert :) - am preparat o prajiturica rapida si de mare efect pe care urmeaza sa o postez cat de curand.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu