Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

Arhivă

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

toateBlogurile.ro
SEO Romania

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

25 februarie 2009

Inimioare ciocolatoase


Iata si ultima realizare pentru cina de Dragobete, aceste inimioare superciocolatoase!

Ce am folosit:
pentru blat:
2 oua, 2 linguri faina, 2 linguri zahar, o lingurita ulei;
pentru crema:
o cutie crema mousse de ciocolata de la Dr.Oetker, 200ml lapte, 100ml smantana dulce.
pentru insiropat:
doua linguri de zahar, o cescuta de apa
pentru decor:
o tableta ciocolata neagra, 4 patratele dintr-o tableta de ciocolata alba, 4 cirese confiate, fruze de menta.

Cum am procedat:

Blatul: am separat albusurile de galbenusuri, am frecat galbenusurile cu o lingura de zahar si o lingurita ulei, am batut albusurile spuma tare, am adaugat un praf de sare, apoi o lingura de zahar si le-am batut din nou pana s-a dizolvat zaharul, apoi am amestecat cele doua compozitii usor, cu o lingura de lemn, iar la urma am adaugat si faina in ploaie si am amestecat usor pana la omogenizare.
Am intins apoi aluatul pe spatele tavii tapetate cu hartie si am introdus la cuptorul preincalzit pentru cca 15 min.

Crema:
Intre timp am preparat crema conform indicatiilor de pe plic.

Siropul:
Pentru sirop, am caramelizat zaharul intr-o craticioara si cand s-a lichefiat am adaugat o cescuta de apa (cu mare grija pentru ca stropeste si este foarte fierbinte) si am lasat pe foc amestecand pana s-a dizolvat zaharul iar lichidul a devenit usor maroniu. Am dat apoi siropul la rece. Pentru cine prefera, se poate adauga in sirop un strop de rom. Sotului meu nu-i place insa romul pentru ca are o aroma prea intensa, asa ca am pus o lingurita de coniac.

Montare si decorare:
Cu o forma de patiserie am decupat inimioare in foaie de blat coapta si racita.
Am asezat apoi in straturi inimioare din blat pe care le-am insiropat,
apoi am asezat mousse-ul de ciocolata, iarasi inimioare de blat, insiropat, mousse de ciocolata,
iar peste ultima inimioara nu am mai pus crema.

Am topit la bain marie ciocolata neagra, am adaugat un cubulet de unt si am glazurat inimioarele, apoi le-am introdus in frigider pentru a se intari.

Am topit apoi si ciocolata alba si am format niste grile peste glazura de ciocolata neagra.
Pentru aspect deosebit am asezat cate o cireasa confiata si o frunzulita de menta pe fiecare inimioara.



Nu-i asa ca au iesit faine?!



Aici si o imagine cu sectiune, inainte de a fi devorate....

16 comentarii:

Flor spunea...

Tare frumoase ti-au iesit, Dana!

Unknown spunea...

Dar ce faine...offf...cat as vrea sa le pot gusta :)
Bravo,Dana!Eu una raman fara cuvinte la ce mana dibace ai !
Te pupic!

Ioana spunea...

Oua, ce bineee arata! Ma gandesc sa pregatesc o surpriza lui Iubi meu si sa ii fac inimioare din astea! Ce alta declaratie de dragoste i-ar mai trebui????
Arata SUPERB! Si gustul cred ca e pe masura...:)

Dana2dor spunea...

Multumesc Flor, au fost si gustoaaaase rau de tot :) si s-au topit imediat...

Dana2dor spunea...

Iulia draga, daca ai fi mai aproape te-as invita la o prajiturica :)

Dana2dor spunea...

Ioana, daca lui Iubi ii plac prajiturile, sigur va fi impresionat de o declaratie de dragoste ciocolatoasa!
Dar asigura-te ca-i plac... pentru ca eu i-am facut mai demult sotului meu un desert cu mult rom si dupa ce a salivat la aspect nu l-a putut manca pentru ca nu-i place romul :)

Daniela Addario spunea...

Ce ciocolatoase sint si ce bine arata. Sa stii ca ma servesc si eu cu o inimioara, vad ca furculita e pregatita, asa ca daca-ti lipseste vreuna sa stii ca am savurat-o cu placere...

otilia spunea...

Prezentare deosebita! De mare efect!
De gustul lor nu ma indoiesc nici o clipa!

Dana2dor spunea...

Danelutza scumpo, tare ma bucur ca-ti plac inimioarele si sa stii ca nu sunt asa greu de facut, mai ales daca esti si putin motivata de bucuria pe care o provoci celor dragi :)

Dana2dor spunea...

Multumesc Otilia pentru cuvintele frumoase!
Au fost intr-adevar delicioase!

Alina spunea...

Un geniu culinar si o mana de maestru fotograf, ca de obicei. :) Blogul tau e o vesnica sursa de inspiratie pentru mine!

Dana2dor spunea...

Multumesc de vizita, Alina!
Ma bucur tare sa aud ca experimentele mele culinare te inspira :)
Chiar ma intrebam unde ai disparut, e drept ca nici eu nu am mai trecut pe la tine... chiar acu' plec sa-ti fac o vizita..

Enza spunea...

una vera bonta'.........bravaaaa
ciaoooo

Dana2dor spunea...

Grazie Emamama! un bacio

Edith spunea...

Ce frumoaaase sunt! Superbe! Bravo.

Dana2dor spunea...

Multumesc, Edith!
Numai ca se cam topesc repede :)

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Food Sites Catalog

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase