Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

eXTReMe Tracker

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

11 noiembrie 2010

Review Vita Cook - Partea I

Dragii mei, am primit de curand de la firma Singer un cuptor cu halogen Vita Cook pentru a-l testa si a-mi exprima parerea despre utilitatea acestuia.

Din lipsa de timp am tot amanat sa-l pun in functiune, dar, iata ca, in sfarsit, m-am hotarat sa-l probez, nu inainte insa de a-i studia cartea tehnica si a ma familiariza cu butoanele si accesoriile aparatului.

Asadar, m-am gandit ca, inainte de a va prezenta partea spectaculoasa a cuptorului, cea cu gatitul propriu-zis, sa vi-l descriu detaliat, in imagini, pentru a-i intelege mai bine utilitatea.

Asa cum puteti vedea in imaginea de mai jos,


cuptorul este compus din:

a) un capac din sticla dotat cu un panou de comanda si control; panoul are doua butoane, un selector de temperatura si unul pentru durata de gatire; in acest capac se afla de fapt tot mecanismul cuptorului; manerul capacului are si functia de pornire/oprire; atunci cand este ridicat, procesul de gatire se opreste, iar atunci cand este lasat reporneste.


b) in imaginea de mai jos puteti observa si un suport pentru capac, pentru a-l aseza atunci cand intrerupeti procesul de gatire, ori cand acesta s-a terminat;


c) bolul de sticla este solid si destul de incapator; ma gandesc ca ar intra in el si un curcan, dar nu foarte mare; atunci cand doriti sa mariti capacitatea vasului, aparatul mai are un inel de inaltare, asa cum se vede in imaginea a doua:


c) o baza de plastic, destul de robusta, pe care este amblasat bolul de sticla, asa incat sa nu se incinga suprafata pe care este asezat cuptorul; este totusi recomandabil sa nu il asezati pe suprafete usor inflamabile;

alte accesorii precum:

d) un gratar cu picioare scurte si un gratar cu picioare inalte, cu ajutorul carora alegeti nivelul de coacere dorit:


e) o tava pentru copt si o tava cu orificii pentru gatire la abur:



f) un cleste pentru apucat si scos tavile fierbinti din vas si patru tepuse pentru frigarui pe care le puteti vedea in imaginea de ansamblu:


Aparatul este insotit de o brosura cu descrierea aparatului si instructiuni de folosire in limba romana, precum si o carticica cu cateva retete si un tabel cu timpi si temperaturi de gatire pentru cateva tipuri de preparate.

Inca doua informatii importante: cuptorul poate fi folosit si pentru decongelare, iar lampa cu halogen functioneaza cu termostat, deci consumul este redus.

Sper sa nu va fi plictisit prea mult cu atatea date tehnice si promit ca viitorul review va fi mult mai spectaculos :)

O zi frumoasa in continuare va doresc tuturor!

2 comentarii:

pansy spunea...

au fost utile explicatiile tale .rulada ti-a iesit grozav.

Dana2dor spunea...

Ma bucur ca le-ai gasit utile, Pansy! La inceput am fost cam reticenta, dar pe masura ce am folosit cuptorul a inceput sa-mi placa tare mult.

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Foodieblogroll

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase