Aceast aperitiv delicios l-am realizat dupa o reteta pe care am gasit-o pe blogul Laurei, careia ii multumesc pentru ca mi-a dat ocazia sa ma dau mare fata de fiul si nora mea cu ce bunatati aspectuase stiu eu sa fac.
Ingrediente:
600 gr cartofi, 500 gr ciuperci champignon, 50 gr unt, 25 gr parmezan, 6 rosioare picante, eu nu am avut si am pus 3 rosii decojite si taiate cubulete, 4 galbenusuri, 2 catei usturoi, marar - eu nu am pus pentru ca nu-l suporta sotul meu, sare, piper, 50 gr cascaval sau emmental, eu am pus cascaval afumat.
Cum am procedat:
Am curatat cartofii, i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert in apa cu sare.
Dupa ce a inceput sa fiarba apa, i-am mai lasat 30 minute. Intre timp am pregatit umplutura.
Am taiat ciupercutele cubulete mici si le-am inabusit putin in unt impreuna cu usturoiul si cubuletele de rosii, sarea si piperul. Le-am lasat pe foc pana ce a scazut tot sosul lasat, apoi le-am lasat sa se raceasca. Am scurs de apa cartofii fierti si i-am pasat.
Aici n-am urmat reteta Laurei (pentru ca eram in criza de timp) si rau am facut. Trebuia sa introduc piureul pentru 5 minute in cuptorul cald dar stins ca sa se usuce si mi-ar fi iesit in acest fel cosuletele mai vartoase. Asa, s-au cam lasat.
Am pus cartofii apoi pe foc mic, am adaugat untul si am mai amestecat timp de 8 minute. Am stins focul si am adaugat 3 galbenusuri, parmezanul, sarea si piper si am amestecam iarasi pana s-au omogenizat. A rezultat o crema potrivit de moale ca sa poata fi lucrata.
Am pus intr-un spritz crema de cartofi si am facut cerculete duble pe hartia de copt pe care am asezat-o in prealabil in tava si le-am uns cu al patrulea galbenus amestecat cu un pic de lapte.
Am bagat cosuletele pentru 25 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade. Cand s-au rumenit putin la suprafata, am scos tava si am umplut cosuletele cu mixul de ciuperci iar deasupra am presarat cubulete mici de cascaval,
apoi le-am mai bagat la cuptor cam 10-15 minute pana s-au rumenit.
Si iata cum au iesit.
Au fost super-apreciate si declarate superbe si gustoase in egala masura.
09 octombrie 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Ce-mi faci tu draga Dana?? Ma faci sa ma apuc sa le refac cu prezentarea ta impecabila. Taaaare bine ti-au ieist chiar daca nu le-ai tinut la cuptor. S-au umflat bine de tot iar aspectul este de nota 100++++!!! Felicitari!!!!!
Multumesc frumos Laura, dar nu ma face sa-mi pierd capul, ca stiu sigur ca se putea si mai bine... si iau aprecierile tale ca pe o incurajare in a persevera...
Eu te admir sincer si as aplica multe dintre retetele tale, dar ma straduiesc sa-mi mentin greutatea in limite decente...
Trimiteți un comentariu