![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjG_wqH7XqBDkb0IIVtg3ls9c2Ozhl_Sx7B-oGf13s_JJlnLPJw8EzNUEnWw_LcgG-D6v4JoLfVgbx1w1KhBv9yPCF4g90UNyimda0Zr_-JQOXfdO6B03miIeO6mwHCedO0RfV8eoIAMEo/s400/dana2dor2_friganele-dulci_01_380w.jpg)
5 felii de paine alba feliata tip toast, 3 oua, un praf de sare, un pachetel zahar vanilinat, o lingurita coaja rasa de lamaie, zahar farin pentru pudrat, ulei pentru prajit.
Am preparat friganelele astfel:
Am decupat din feliile de paine floricele, inimioare si alte forme geometrice. Am batut oualele intregi cu praful de sare, zaharul vanilinat si coaja de lamaie. Am incis uleiul intr-o tigaie, apoi am cufundat formele de paine in oualele batute, le-am luat cu paleta de spumuit si le-am introdus in uleiul incins.
Dupa ce s-au rumenit usor pe ambele parti, le-am scos si le-am asezat pe un prosop de hartie, ca sa se scurga uleiul. Le-am mutat apoi pe un platou si le-am presarat cu zahar farin.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHw0c42-8N14UJaSHQyASSCdSzU0oDQ1B3OMp06c-SM5OEva8b5pzn1joF38iSI4hrTBERW7u_lfClqWRZAuNH-sUHq2pP3oZBenF4PdNmBsOASMdnPhewRF7iN11OawG0bCwodqDn35Y/s400/dana2dor2_friganele-dulci_03_270w.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgW0zissZMlIb-YHSVbk3skEINhKDSj4Q-5M24ANGaQXu9PTHgI7OuAz_fBxaCeaT418xp3-8wq1Y6zKkt7L1YQoHJZg1j6WzlsHRu_9kAJbl7lUlfO9Z0_qnzyEwqah7hcD4Ppj1BYSTc/s400/dana2dor2_friganele-dulci_02_270w.jpg)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu