21 octombrie 2008
Orez cu legume si ciuperci coapte
Ce am folosit:
o cana cu orez cu bobul rotund
un morcov mare
o telina mijlocie
o ceapa mare rosie
un ardei gras rosu
un ardei gras verde
o lingurita cu Secretul gustului
un praf de sare
4 linguri ulei de masline
400g ciupercute champignon
patrunjel verde pentru decor
Dupa preferinta, se mai pot adauga si alte legume sau verdeturi.
Cum am preparat orezul:
Am spalat orezul bine cu apa fierbinte, in 7-9 ape si l-am lasat deoparte putin acoperit in ultima apa.
Intre timp am curatat ceapa si am tocat-o. Am taiat ardeii cubulete iar telina si morcovul le-am ras mare.
Am pus o craticioara cu 1 litru apa pe foc.
In alta craticioara am pus uleiul de masline si am inabusit mai intai ceapa, apoi am adaugat cubuletele de
ardei si la urma morcovul si telina, amestecand continuu. Cand apa din craticioara a dat in clocot, adaugam orezul peste amestecul de legume si apoi apa clocotita. Punem si sarea impreuna cu Secretul gustului amestecam rapid si acoperim craticioara. Lasam craticioara pe focul cel mai mic posibil cca 15 minute, fara sa amestecam.
Dupa 15 minute verificam daca orezul a absorbit apa sau daca s-a prins cumva, ceea ce n-ar trebui daca focul a fost destul de mic si gata! Mai lasam vasul acoperit si dupa ce am stins focul, pentru ca orezul sa se umble si sa absoarba toata zeama.
Am pus ciupercutele intr-un vas termorezistent, le-am stropit cu ulei de masline si putina sare si le-am bagat la cuptor.
Ca sa arate frumos in farfurie, am pus orez intr-un vas de sticla si l-am lasat asa pana s-a mai racit, apoi l-am
rasturnat pe farfurie, iar in jurul lui am pus ciupercutele coapte.
Sunt un adevarat deliciu!
Etichete:
Preparate de post,
vegetariene
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu