22 octombrie 2008
Tocanita din inima cu ciuperci si garnitura de orez
Pentru tocanita am folosit: 2 inimioare mici de porc (iese excelenta si cu inimioare de pui), 500g ciuperci champignon, doua cepe rosii mijlocii, doua linguri ulei de masline, doua linguri pasta de rosii, un praf de sare, un praf de piper;
Pentru garnitura de orez am folosit: o cana orez, o ceapa mijlocie, un morcov, o telina mica, doi ardei grasi unul rosu si unul verde, un praf de sare, o lingurita Secretul gustului si putina verdeata pentru ornat.
Cum am preparat:
Am spalat bine inimioarele, le-am taiat cubulete si le-am pus la fiert in apa cu putina sare. Dupa primul clocot le-am strecurat, am schimbat apa si le-am pus in continuare la fiert.
Am spalat ciupercutele si le-am taiat feliute, am curatat ceapa si am tocat-o.
Am pus intr-o craticioara doua linguri ulei de masline si am inabusit ceapa, apoi am pus ciupercutele si le-am lasat acoperite la foc mic.
Cand s-au fiert bine inimioarele le-am rasturnat peste ciupercute, am pus o lingura de pasta de rosii si putin piper, am gustat sa vad daca mai este nevoie de sare si am lasat sa mai dea un clocot mic.
Garnitura de orez am preparat-o ca aici.
Am asezat orezul si tocanita in farfurii ca in imagine si am servit-o. Ne-a placut foarte mult.
Merge excelent si cu mamaliguta.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu