Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

Arhivă

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

toateBlogurile.ro
SEO Romania

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

29 septembrie 2008

Tort cu banane

Tortul se bazeaza pe reteta si ingredientele prajiturii Musuroi de cartita de la Dr. Oetker, cu cateva modificari.

Ai nevoie de:
o cutie Prajitura Musuroi de cartita de la Dr.Oetker, 2 oua, 1 litru lapte, 4 banane, 500g frisca lichida, 1 pliculet intaritor de frisca, 2 pliculete zahar vanilinat, 100g ciocolata neagra.
Mod de preparare:
Am preparat blatul conform instructiunilor de pe cutie. L-am introdus la cuptor. Dupa ce s-a copt, l-am lasat sa se racoreasca, apoi am taiat un capac la 2 centimetri de la marginea blatului si am scobit din compozitie conform instructiunilor de pe cutie si am pastrat farimiturile intr-un bol.
Am asezat bananele feliate in doua, ca in fotografia de pe cutie si am dat tortul la rece putin.

Intre timp am preparat crema din plicul gasit in cutia prajiturii, conform instructiunilor.
Am mai adaugat o lingurita zeama de lamaie si un praf de zahar vanilinat.

Am scoate apoi blatul cu banane din frigider, i-am aseazat din nou inelul de la tava de tort si am asezat deasupra bananelor crema.
Am nivelat si am asezat deasupra uniform farimiturile de blat, apoi am presat usor ca sa se compacteze prajitura.
Am dat tortul la rece pentru cateva ore, intre timp am preparat frisca.
Am batut frisca lichida cu intaritorul, am mai adaugat o lingurita suc de lamaie si un pliculet de zahar vanilinat.
Am impartit frisca in doua boluri. O parte am lasat-o alba, iar in cealalta am adaugat o lingura de cacao si o lingurita de ness.

Decoratiuni: Am topit ciocolata pe abur si am facut cateva forme pentru decor, astfel: am intins pe o foaie de copt un strat de ciocolata pentru a decupa apoi din ea doua inimioare, am mai lasat sa se prelinga ciocolata pe foaie, cu lingurita, formand niste grile. Am dat foaia de copt cu ciocolata la rece.
Cand s-a intarit ciocolata, am scos tortul din frigider si i-am scos inelul.
Am preparat apoi o glazura din zahar pudra, cacao si apa cu care am imbracat tortul, iar deasupra am mai asezat un strat uninform de frisca alba.
Apoi am decorat cu frisca crem si cu ciocolata, asa cum se vede in poza:
Aici o felie de tort:
Si aici decorul central:
Prajitura Musuroi de cartita este preferata sotului meu, dar am vrut sa iasa un tort mai festiv, asa ca i-am creat o imagine noua. Am dublat si cantitatea de banane ca sa iasa mai fresh.
Decorul putea sa iasa mai bine, dar la gust a fost excelent.

3 comentarii:

Edith spunea...

Superb tortul, Dana! :)

Sabina spunea...

Super tort!!!

Anonim spunea...

Sunteti niste dragute Edith si Sabina, eu nu prea am fost multumita de ce mi-a iesit. Se putea si mai bine, dar au fost foarte apreciate aromele.

Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Food Sites Catalog

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase