15 februarie 2009
Oua umplute
Sunt preferatele "Valentinului" meu, asa ca nu puteau lipsi de la masa festiva!
Ce am folosit:
6 oua fierte tare, 2 linguri maioneza, o lingurita mustar clasic, o lingurita suc de lamaie, sare dupa gust, un gogosar acru, salata verde pentru decor.
Cum am procedat:
Am fiert ouale 5 minute, apoi le-am racit sub jet de apa rece ca sa se curete mai usor coaja.
Le-am decojit, le-am taiat in jumatati si am scos cu lingurita galbenusurile.
Am sfaramat galbenusurile cu furculita, am adaugat o lingurita de mustar si am frecat amestecul pana la omogenizare completa adaugand si cate o lingura de maioneza, apoi am adaugat sucul de lamaie si sarea si am omogenizat complet.
Am pus intr-un vas foi se salata pe margini iar in mijloc am taiat foile de salata fasiute ca pat pentru oua si am asezat albusurile. Am umplut apoi fiecare albus cu amestecul de galbenusuri si am ornat cu feliute de gogosar acru asezate in forma de inimioara.
N-au iesit chiar cum mi-am dorit, pentru ca a iesit prea moale compozitia de galbenusuri, dar au fost tare gustoase :)
Etichete:
Aperitive,
aperitive delicioase,
oua umplute
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
8 comentarii:
Ce bine arata!
Mi s-a facut foame...:))
Galbenusuri.
Oricum arata f bine. Felicitari!
Oooh, Miha draga! Si sunt atat de bune ca e bine sa nu faci prea multe, pentru ca nu te mai poti opri cand incepi sa le gusti...
Multumesc, Anonimule :):)
promit sa incerc reteta chiar acum(maine e ziua prietenei mele si stiu ca-i plac ouale umplute) si iti scriu ce parere a avut
Buna Daniela, cred ca stii cine sunt. Ti-am incercat reteta de oua umplute si au iesit de-a dreptul delicioase. Ti-am citit o parte din blog si imi propun sa incerc si eu sa fac cate ceva de pe aici, cu voia ta bineinteles.
Uite si cum au iesit: http://fotors.blogspot.com/2009/04/oua-umplute.html
Multam de vizita si comment, Radu!
Te-am vizitat, am vazut opera culinara si ti-am lasat si un comment, asa, ca incurajare:)
Acum astept sa vad si un cozonac, o pasca ceva :), ...pentru sarmale mai am rabdare...
Astea sunt preferatele familiei de Paste.Pe langa friptura si salata de Boeuf.Sunt excelente cu salata verde stropita cu otet de mere sau suc de lamaie.
Trimiteți un comentariu