Blogger Widgets

MENIURI FESTIVE

PENTRU CRACIUN SI ANUL NOU

PAINE, PIZZA , ALUATURI SARATE

PREPARATE DIN CARNE TOCATA

PREPARATE DE POST

Arhivă

FOTO REPORTAJE

DIVERSE, UTILE

Siteuri non-culinare

APERITIVE FESTIVE

PREPARATE FUNNY PENTRU COPII

PREPARATE TRADITIONALE DE PASTE

PENTRU CAMARA

CIORBE SI SUPE

PREPARATE DIN CARNE

GARNITURI PENTRU FRIPTURI

PREPARATE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE

PREPARATE TRADITIONALE

PREPARATE OVO-LACTO-VEGETARIENE

28 septembrie 2009

Prajitura frageda cu gem si crema de nuci


Aceasta este una dintre prajiturile copilariei mele de care cu nostalgie imi aduc aminte. Gustul dulce-acrisor al gemului de prune si aroma nucilor usor rumenite se contopesc in aceasta minunata prajiturica.


Iata ce am folosit:

pentru blat: 250g unt, 150g zahar, 500g faina, 1 praf de copt, 2 galbenusuri + 1 ou intreg, un strop de sare;

pentru crema de nuci: 400g nuci macinate (usor rumenite), 6 oua intregi + 2 albusuri, 300g zahar pudra;

1 borcan cu gem de prune (puteti folosi si alt tip de gem, dar gustul va fi diferit, cu siguranta).

Cum am procedat:

pentru blat: am frecat untul cu zaharul, am adaugat apoi faina, praful de copt, galbenusurile, oul intreg si un praf de sare; aluatul se intinde cu degetele in tava tapetata; daca este prea moale, mai adaugati putina faina; ungeti apoi coca cu gem in strat cat mai uniform;

pentru crema de nuci: am amestecat nucile macinate cu galbenusurile de la cele 6 oua, zaharul si cele 8 albusuri batute spuma;

se intinde apoi crema de nuci peste stratul de gem si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc potrivit pentru cca 25-30 de minute.

Faceti testul cu scobitoarea. Daca prajitura este coapta dar nu s-a rumenit uniform la suprafata, mutati tava pe un nivel superior si mai lasati 5-10 minute.

Prajitura se taie rece, cu un cutit bine ascutit si cu lama inmuiata in apa dupa fiecare taiere.



Va doresc tuturor o saptamana excelenta!

27 septembrie 2009

Lamingtons - Prajitura tavalita cu nuca de cocos

Initial, am facut aceasta prajitura acum vreo 10 ani, dupa o reteta primita de la prietena mea Casuarina, care acum locuieste in Italia si cu care nu am mai vorbit de o buna bucata de timp.

Intre timp am pierdut reteta si ma gandeam chiar sa o reproduc din amintire, dar am regasit-o de curand in revista Practic in bucatarie, asa ca astazi am hotarat sa o pun in practica.

Iata ce am folosit:

pentru blat: 8 oua, o cana si jumatate faina, o cana si jumatate zahar, 1 varf de cutit bicarbonat, 3 linguri apa fiarta, coaja rasa de la o lamaie, 1 pliculet zahar vanilinat;
pentru glazura: 4 cani lapte, 2 cani zahar, 1 pachet unt, 4 linguri cacao, 2 pliculete zahar vanilinat, 200g nuca de cocos.

Cum am procedat:

pentru blat: am batut albusurile spuma, pana s-au intarit; am frecat apoi galbenusurile cu zaharul pana s-a topit, apoi am adaugat albusurile batute, apa fiarta, bicabonatul, coaja rasa de lamaie si faina si am omogenizat usor compozitia. Am turnat aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am introdus tava in cuptorul preincalzit pentru cca 20 de minute.

In acest timp am pregatit siropul astfel: am disolvat mai intai cacaua intr-o craticioara in putin lapte rece, apoi am adaugat restul de lapte, zaharul si vanilia si am pus craticioara pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat usor siropul. Cand a inceput sa clocoteasca am luat craticioara de pe foc si am adaugat untul cubulete si am amestecat pana s-a integrat complet. Am lasat apoi siropul sa se racoreasca.

Intre timp prajitura s-a copt si am scos-o din cuptor dar am lasat-o in tava sa se racoreasca putin. Dupa ce s-a mai racit am taiat-o patrate.

Am asezat intr-o farfurie nuca de cocos, apoi am luat patratele de prajitura, le-am cufundat in sirop si le-am tinut cca 30 de secunde, apoi le-am tavalit prin nuca de cocos si le-am asezat pe un platou.

Au iesit nemaipomenit de gustoase!!! ... Si foarte nostime, asa ciufulite !!


Nu ne puteam opri din "gustat" si vedeam cum se "topesc" pur si simplu de pe platou inainte sa vina musafirii... Am pozat pentru voi si o sectiune :)

Noroc ca am mai facut si aceasta Prajitura cu gem si nuci (a carei reteta o voi posta ulterior), la fel de buuuna, asa ca desertul a fost suficient pentru toata lumea.


Va doresc o Duminica minunata!!!

Tortulet diplomat cu portocale si kiwi - de ziua soacrei



Saptamana trecuta a fost ziua soacrei mele, asa ca am preparat iute un tortulet, intocmai dupa gustul si preferintele ei, adica: cu fructe, cu creme usoare si foaaarte insiropat.
Ce am folosit: un pachet piscoturi, 2 plicuri Crema pentru tarte cu fructe de la Dr.Oetker, 500ml lapte rece, 200ml frisca, 3 portocale decojite feliate, 2 kiwi, un ciorchine struguri fara samburi, o sticluta (25ml) Itsy-Bitsy cu piersici si biscuiti de la Prigat - pentru insiropat si o jumatate tableta ciocolata neagra topita pentru scris si decor.
Cum am procedat: am preparat mai intai crema conform instructiunilor de pe plic, apoi am batut frisca si am curatat si taiat fructele (portocalele, kiwii si strugurii).
Am turnat intr-un bol sucul, apoi am inceput sa montez tortuletul. Am taiat la un capat piscoturile si am inceput sa formez cu ele (neinsiropate) marginile tortului, asa cum se vede in imagine. Apoi am asezat un strat de piscoturi insiropate la baza tortului, am asezat deasupra un strat de crema, apoi bucati de fructe, iarasi piscoturi insiropate si iarasi crema. Am ornat apoi cu frisca si fructe suprafata tortului asa cum se vede in imagine, am topit ciocolata la bain marie, apoi am scris urarea, iar cu restul de ciocolata am mai decorat putin marginile tortului.

Tare incantata a fost soacra-mea, iar gustul tortului a fost delicios. Pacat ca nu am apucat sa pozez si sectiune, pentru ca am uitat sa iau aparatul cu mine.

Paella - reteta traditionala din Spania



Ieri am avut pofta de ceva gustos si usor, aca ca am dat peste aceasta reteta si pentru ca aveam tot ce-mi trebuia prin congi, am preparat-o rapid.

Iata ce am folosit: o ceapa, 2-3 catei usturoi, 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita sofran, 4 cescute orez, 1 cescuta supa de pui, 7 cescute apa (eu am folosit o cescuta de cafea de marime medie), un ardei gras rosu, cca 100g mazare, 5 ciupercute feliate, 1 lingurita zahar, sare, fructe de mare (o punguta de 250g) congelate..
Cum am procedat: am incins uleiul intr-o tigaie, am adaugat ceapa taiata marunt si usturoiul zdrobit. Le-am calit impreuna pana cand ceapa a devinit tanslucida. Am adaugat sofranul, supa de pui, ardeiul gras taiat julien, ciupercutele feliate si mazarea si le-am sotat. Am adaugat apoi zaharul si am amestecat din nou.
Apoi am adaugat orezul si apa si am lasat sa dea in clocot. Am sarat si piperat si am lasat sa fiarba cca 5 minute amestecand din cand in cand. Am adaugat fructele de mare si am lasat sa fiarba la foc mic, acoperit. Din cand in cand am mai amestecat.
Dacă orezul pare prea uscat, se mai adaugă apă. Dacă este prea zemos, se ia capacul şi se lasă să se evapore lichidul.

A iesit o bunatate!!!

20 septembrie 2009

Salata de surimi cu andive

Astazi am re-editat salata de surimi, insa am adaugat si andive la compozitie, ceea ce a facut-o mai gustoasa si mai fresh.


Reteta este similara cu cea de aici.
In plus, am adaugat o andiva taiata cubulete, iar dintr-o alta andiva am ales frunzele frumoase si le-am transformat in suport pentru salata.

Mie mi-a placut mai mult atat gustul cat si aspectul salatei in aceasta noua varianta.

O Duminica excelenta va doresc!

Diplomat cu portocale si kiwi - la pahar


Si pentru ca tot m-a intrebat Mariana ce-am mai pregatit pentru musafirii de aseara, va marturisesc ca am facut o adevarata obsesie pentru deserturile la pahar, asa ca va prezint o noua varianta de diplomat, acest desert rapid si super-gustos si super-fatos... nu ma laud, dar asta este reactia "consumatorilor"... asa ca il recomand cu drag...

Iata, deci, ce am folosit pentru 4 pahare:
4 piscoturi, 4 portocale, 2 kiwi, 2 pliculete Crema pentru tarte cu fructe de la dr.Oetker, 250ml lapte rece, frisca din cca 150ml Creme patisserie de la Meggle, ciocolata pentru decor.

Si cum am procedat:
Am pregatit paharele, am pus cate un piscot maruntit in fiecare din ele; am stors doua portocale si am insiropat piscoturile din pahar, turnand cate doua linguri de suc peste ele, apoi am preparat crema conform instructiunilor de pe plic si am mixat frisca; am curatat si taiat cubulete fructele (doua portocale si doua kiwi), am asezat peste piscoturi cateva bucati de portocala si kiwi, apoi doua linguri cu crema, iarasi cateva bucati de fructe si apoi frisca; am ornat cu o jumatate felie de portocala si o jumatate de felie de kiwi, am mai gasit in frigider si cateva bobite de afine asa ca a ajuns cate una de pahar si am terminat cu un zigzag din ciocolata topita, asa cum se vede in imagine:


Nu va mai povestesc cum au fost apreciate, ca sa nu credeti ca ma laud :) dar va marturisesc totusi ca voi nascoci in continuare si alte combinatii :)

O imagine ca sa vedeti mai bine straturile:


O Duminica minunata va doresc!

19 septembrie 2009

Salata de surimi si porumb

In seara asta astept niste musafiri, asa ca am pregatit, printre altele, si aceasta salata.

Iata ce am folosit:
250g surimi, 4 oua fierte, o cutie de 400g porumb boabe, maioneza preparata in casa, sare, piper dupa gust.
pentru maioneza am folosit: un galbenus fiert si unul crud, o lingura mustar, 100ml ulei, sare, piper, 2 linguri smantana slaba, o lingura suc de lamaie.

Cum am procedat:

Am pus la fiert cele 5 oua in apa cu putina sare ca sa nu crape, apoi am pregatit celelalte ingrediente astfel: am scos porumbul din cutie si l-am spalat, am taiat cubulete batoanele de surimi si am preparat maioneza.

Dupa ce au fiert oualele, le-am racit sub jet de apa rece, apoi le-am curatat si le-am taiat cubulete.

Maioneza am preparat-o dintr-un galbenus de ou fiert si un galbenus de ou crud pe care le-am amestecat cu o furculita, am adaugat apoi o lingura de mustar si am frecat putin; de aici am pus la treaba mixerul adaugand din cand in cand ulei pana am obtinut cam o cana de maioneza.
Am adaugat apoi putina sare, o lingura suc de lamaie, 2 linguri smantana slaba si putin piper.

Am asamblat salata amestecand toate ingredientele intr-un bol, apoi am asezat-o in vasutele mele preferate si am ornat cu cate o felie de castravete, asa cum se vede in imagine:


Este foarte buna rece, dupa ce a stat cateva ore in frigider ca sa se imbine gusturile.


Va doresc o seara excelenta!

18 septembrie 2009

Cozonac trandafir cu branza si stafide


Pentru ca aveam in frigider niste urda ce dadea semne de oboseala (cca 150g), am mai cumparat inca un pachet de branza de vaci (250g), initial fara sa ma gandesc exact ce voi face cu ele.
Mi-am zis eu, voi face ori o placinta, ori niste poale-n brau, ori... voi vedea la timpul potrivit.

Asa ca aseara am hotarat: voi face un cozonac trandafir umplut cu branza, un fel de pasca mai aparte.


Iata, deci, ce am folosit:
pentru aluat: 500g faina, 25g drojdie proaspata, 125g zahar, 250ml lapte, 100ml ulei in combinatie cu unt topit, 3 galbenusuri + un galbenus pentru uns, 1/2 lingurita sare, 2 pliculete zahar vanilinat, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, o lingura miere de albine pentru uns.
pentru umplutura: 150g urda, 250g branza de vaci, 3 oua, 250g stafide imbatate cu coniac, 100g zahar, 2 pliculete zahar vanilinat, 1 lingura coaja de lamaie rasa, 1/2 lingurita sare, o picatura, hai doua de rom (sotului meu nu-i place romul :(...).

Si iata cum am procedat:
Am pregatit mai intai umplutura astfel: am amestecat branzeturile cu galbenusurile, apoi am adaugat toate celelalte ingrediente; sarea, zaharul, stafidele imbatate cu coniac, aromele, iar la urma am batut albusurile spuma si le-am incorporat.

Aluatul l-am framantat si dospit la masina de paine, astfel:
am pus intr-un vas la incalzit laptele impreuna cu uleiul si untul - nu am lasat sa se infierbante, ci doar sa sa topeasca untul - l-am luat de pe foc si am adaugat sarea, zaharul si coaja de lamaie, am amestecat pana la omogenizare si l-am lasat sa se racoreasca;
am pregatit maiaua astfel: am frecat drojdia cu o lingurita de zahar pudra, am adaugat o lingurita de faina si am lasat-o sa dospeasca putin.

Avand toate ingredientele pregatite, le-am pus in cuva masinii in ordinea urmatoare: laptele caldut, galbenusurile batute in prealabil usor cu o furculita, apoi faina cernuta si deasupra maiaua. Am programat masina la treapta 7 pentru aluat si mi-am vazut de alte treburi...

Cand a fost gata aluatul, l-am rasturnat pe blatul infainat, l-am intins in forma unui dreptunghi, l-am uns cu amestecul de branza si l-am rulat.
Am taiat apoi ruloul in doua parti si fiecare bucata in alte trei parti si le-am asezat in picioare intr-un vas termorezistent tapetat cu unt si faina.
Rulourile nu trebuie sa stea inghesuite; asezati-le distantat, intrucat aluatul va mai creste pana se va dubla.
Am lasat astfel vasul acoperit cu folie alimentara inca 30 de minute, timp in care am preincalzit cuptorul.
Am uns apoi cozonacul cu galbenusul pastrat frecat impreuna cu o lingura de miere de albine si l-am introdus la cuptor, pe mijloc la foc mic. Am verificat cu un betigas de frigarui, iar dupa 30 de minute era deja copt.

Uitati-va ce mandrete de cozonac, proaspat scos din cuptor:


... si dupa ce l-am scos din vas:


O imagine macro cu delicioasa crusta:


... si una "de interior", ca sa vedeti ce pufos a iesit:


Va pup si va doresc un sfarsit de saptamana excelenta!

Ghiveci de vara


Alaturi de ciorbita de curcan am mai preparat si acest ghiveci minunat din legume proaspete si congelate.
Iata ce am folosit:
2 cepe, 3 catei de usturoi, 3 ardei grasi divers colorati, o vanata, doi dovlecei, o punga de legume congelate cu mazare si porumb, o punga de legume congelate cu conopida, brocoli si morcovi, 6 rosii mari, 4 linguri ulei, sare si piper dupa gust, o legatura de patrunjel verde.

Si cum am procedat:
Am spalat si curatat legumele proaspete, apoi le-am tocat pe fiecare in parte si le-am lasat sa astepte in boluri.

Am pus o cratita de 4 litri pe foc cu 4 linguri ulei in care am inmuiat mai intai ceapa, apoi am adaugat ardeii grasi taiati fideluta, apoi legumele congelate. Am pus capacul, am lasat focul f. mic si am lasat legumele la inabusit pentru 15-20 minute, timp in care legumele congelate au lasat apa.

Intre timp am oparit rosiile ca sa le pot desprinde mai bine pielita, le-am tocat si le-am lasat sa astepte la rand :)

Dupa 20 de minute am adaugat si vinata si dovleceii, cubulete, am mai adaugat o cescuta cu apa si putina sare si am lasat din nou la foc mic vreo 15 minute, cand am verificat daca toate legumele au fiert suficient. Rosiile le-am adaugat abia dupa ce am constatat ca toate legumele erau suficient de moi. Apoi am gustat, am mai adaugat putina sare, piperul si patrunjelul tocat.

Si gata ghiveciul!

Pentru cine il prefera mai scazut, poate sa-l mai treaca si prin cuptor cca 30 de minute.

Ciorbita de curcan cu legume


Dincolo de ceea ce se vede in imagini, trebuie sa va spun de la inceput ca detin cateva secrete (dobandite de-a lungul anilor) pentru un gust special, particular al tuturor ciorbelor mele.

In acest post le voi face publice si astept cu nerabdare sa-mi spuneti - dupa ce le veti fi incercat - cum apreciati rezultatul.

Iata ce am folosit:
2 aripi de curcan, 2 cepe, 2 morcovi, o telina maricica (radacina cu frunze), un cartof mare, 2 dovlecei, 2 ardei grasi (unul verde si unul rosu), un litru bors, o legatura leustean, o legatura patrunjel verde, sare dupa gust.

Si cum am procedat:
Am spalat bine aripile de curcan, le-am taiat in doua si le-am tinut in apa rece cu putina sare pentru o ora. Le-am pus apoi la fiert pe foc mic, iar cand apa a inceput sa clocoteasca am luat spuma ce se forma, ori de cate ori a fost nevoie.

In acest timp am pregatit legumele astfel: le-am spalat si curatat, apoi am taiat ceapa marunt, morcovul si radacina de telina le-am razuit mare, ardeii grasi i-am taiat fidelute iar cartoful si dovleceii cubulete. Am spalat si frunzele de telina si le-am tocat impreuna cu tijele lor.

Am pus borsul la fiert impreuna cu jumatate din legatura de leustean tocata.
Cealalta jumatate de legatura am tocat-o si am pastrat-o pe o farfurioara. La fel am procedat si cu patrunjelul (...spalat, tocat, patrat pe o farfurioara).

Am pus o alta craticioara pe foc cu doua linguri de ulei si am inmuiat mai intai ceapa. Apoi am adaugat ardeii grasi, morcovul si radacina de telina, frunzele si tijele de telina, amestecand continuu pentru a se inmuia usor dar uniform toate ingredientele.

Dupa ce aproape a fiert carnea si nu a mai facut spuma, am adaugat legumele inmuiate si cubuletele de cartof si am lasat sa fiarba din nou, acoperit, la foc mic.

Cand cartofii au fost aproape fierti, am adaugat si cubuletele de dovlecei si am mai lasat sa fiarba cca 15 minute, apoi am adaugat borsul, am gustat, am mai adaugat putina sare, leusteanul si patrunjelul tocate, am stins focul si gata!!!


Ei, si acum va provoc sa descoperiti cele 3 secrete pentru un gust special si particular al ciorbelor mele.
Va pup si va doresc un sfarsit de saptamana minunat!

17 septembrie 2009

Salata de varza rosie


O alta specialitate a soacrei mele este si aceasta salata de varza rosie. De cate ori ne ducem in vizita la ea ne pune intr-o sacosica un borcan cu aceasta salata minunata.
In consecinta, iarasi i-am cerut reteta ca sa v-o impartasesc si voua. De data asta am respectat-o si eu si n-am mai scos sau adaugat nimic...


Iata ce am folosit:
o varzuta rosie, nici prea mare, nici prea mica, o sfecla rosie, o bucatica de hrean, putin otet si sare.

Cum am procedat:
Am curatat varzuta, am taiat-o fideluta si am pus-o intr-un bol. Am curatat sfecla rosie si am razuit-o mare, apoi am asezat-o peste varza. Am curatat hreanul si l-am razuit - de data asta fin - si l-am asezat peste celelalte legume. Am stropit din belsug cu otet, am presarat putina sare si le-am amestecat bine.

Este o salata foooarte sanatoasa si gustoasa.

15 septembrie 2009

Diplomat cu portocale si afine - la pahar


Din seria deserturilor care se prepara rapid si se consuma si mai rapid face parte si acest delicios si fatos diplomat cu portocale si afine preparat cu ce-am gasit prin frigider.


Iata ce am folosit pentru doua portii:
4 buc. piscoturi, doua portocale, un pliculet Crema pentru tarte cu fructe de la dr.Oetker, 200ml lapte rece, 50ml frisca (Creme patisserie de la Meggle), 10-15 afine, 3 patratele ciocolata cu zmeura.

si iata cum am procedat:
Am preparat crema conform instructiunilor de pe plic, apoi am mixat frisca.
Am pregatit fructele astfel: dintr-o portocala am stors sucul, iar pe alta am decojit-o, am scos feliile, le-am curatat de pielita alba, apoi le-am taiat cubulete; am spalat si am uscat cu un prosop de hartie afinele.

Montare:
am pregatit paharele si am frant cate un piscot asezand bucatele in interiorul lor pe care le-am stropit cu sucul de la o portocala; am asezat peste ele cateva cubulete de portocala, apoi putina crema, apoi iarasi cateva bucati de piscoturi insiropate cu suc de portocala si deasupra frisca; apoi am decorat cu bobite de afine, ciocolata cu zmeura razuita si un patratel de ciocolata infipt in frisca, asa cum se vede in imagine:


si o imagine in care se vad straturile:



Delicioase !!!

Salata de cruditati II - simpla si foarte gustoasa


We trecut am facut piata si tare m-am bucurat ca am gasit hrean. De cum l-am vazut pe taraba, mi-a si incoltit in minte ideea acestei salate, asa ca am luat o bucata mare si frumoasa, alba si sanatoasa.


Iata ce am folosit pentru salata mea preferata de vara:
(pentru ca mai am o salata preferata de iarna si anume salata happy family, cu sfecla rosie conservata si boabe de porumb)
o telina mare, doi morcovi mari, o bucata de hrean (marimea in functie de cat de picant va place), maioneza preparata in casa dintr-un galbenus crud si unul fiert, sare, mustar, ulei, o lingurita suc de lamaie, doua linguri smantana.

Cum am procedat:
Am preparat mai intai maioneza din cele doua galbenusuri peste care am presarat sare, o lingura zdravana de mustar si am frecat compozitia adaugand uleiul treptat (cca 100ml); am adaugat sucul de lamaie, apoi am incorporat si smantana.

Am curatat legumele si le-am razuit pe toate marunt (de cele mai multe ori le razuiesc mare), apoi am adaugat maioneza si am omogenizat compozitia.


Am introdus salata in frigider, iar dupa cca o ora am inceput "sa lucrez" la ea :)

N-am avut nici concurenta, pentru ca sotului meu nu-i prea place hreanul, asa ca lui i-am facut o salata de vinete, pe care o adora si asa, fiecare cu salata lui in fata, am inceput un cor de gemete si suspine de placere numai bune de inregistrat :):)


Dragii mei, va recomand cu drag aceasta bunatate de salata gustoasa, sanatoasa, energizanta... Pofta bunicica sa aveti!!!

14 septembrie 2009

Mini tarte cu fructe de padure

Pentru ca am gasit in piata niste zmeura frumoasa si afine delicioase, in week-end-ul trecut am pregatit niste tarte bune-bunute, dragalase si racoroase ca o zi de vara, care tocmai a plecat de la noi :(...
Iata ce am folosit pentru patru mini-tarte:

pentru blaturi am facut un aluat pandispan din 2 oua, 2 linguri faina, 2 linguri zahar, 2 linguri ulei, un pliculet zahar vanilinat si 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie;
pentru crema: 1 plic crema pentru tarte cu fructe de la dr.Oetker si 250ml lapte rece;
pentru ornat: 150ml frisca (Creme patisserie de la Meggle), 200g zmeura, 100g afine si ciocolata cu zmeura - razuita grosier.

Cum am procedat:
Am facut aluatul pandispan, astfel: am separat oualele, am frecat galbenusurile cu uleiul am batut albusurile cu un praf de sare si am adaugat apoi zaharul, am mixat pana ce s-a topit zaharul, apoi am adaugat galbenusurile frecate, faina si aromele si am omogenizat, amestecand usor compozitia.
Am tapetat formele cu putin unt si faina, le-am umplut cu aluatul pregatit si le-am introdus in cuptorul preincalzit, pentru cca 15 minute. Atentie, se coc foarte repede.

Le-am scos din cuptor si le-am lasat putin sa se racoreasca, pentru ca asa se pot desprinde mai usor din forme. Cand s-au racorit, le-am rasturnat cu grija ca sa nu se rupa marginile.

Crema am preparat-o conform instructiunilor de pe plic, iar frisca am mixat-o pana s-a intarit frumos.

Am umplut apoi formele, mai intai cu crema, am adaugat cateva fructe, am coperit cu frisca si am ornat din nou cu fructele cele mai frumoase. Am presarat peste fructe si putina ciocolata cu zmeura.

Le-am servit dupa ce au stat cateva ore bune in frigider. Au fost fresh, delicioase si s-au terminat intr-o clipa :)


Pofta bunicica!

PS: Pentru Mihaela si alte persoane care au dorit sa stie in ce am copt tartele, am adaugat aceasta fotografie cu formele folosite:

13 septembrie 2009

Tortulet "Floricele pe campie"

Cand am preparat Prajitura mamei soacre, am facut in plus 3 foi cu cacao pe care le-am folosit pentru aceast tortulet vesel. Deci, pentru reteta de foi, gasiti indicatiile aici.


Ce am folosit pentru crema:
2 plicuri Crema pentru tarte cu fructe de la Dr. Oetker, 500ml lapte;

Pentru ornat am folosit: 150ml frisca (Creme patisserie de la Meggle), un ciorchine mai maricel de struguri fara samburi, cu bobul mai mititel si cateva fructe de macese confiate.

Cum am procedat:
Am preparat crema conform indicatiilor de pe plic, am separat boabele de struguri de pe ciorcine, le-am spalat bine si le-am taiat jumatati longitudinale cu un cutit bine ascutit.

Apoi am inceput montarea, astfel:
Am taiat foile in doua pe lung si au rezultat 6 foi de 13 x 26cm.
(La acest tortulet am folosit doar 3, asa ca au mai ramas 3 pentru o alta prajitura)
Am asezat in tava o foaie apoi un strat de crema in care am presarat jumatati de boabe de strugure, apoi alta foaie si alt strat de crema, iarasi jumatati de boabe de strugure si am terminat cu o foaie.

Am tencuit tortuletul cu un strat uniform de frisca si am ornat suprafata cu boabe de strugure si fructe de macese confiate asezate in forma de floricele, asa cum se vede in imagine:

Pe laterale am presarat cu nuca de cocos multicolora.

Tortuletul acesta a avut un succes deplin, atat ca aspect cat si ca gust. Chiar sotul meu a declarat ca nu se astepta ca gustul sa depaseasca aspectul.

O imagine cu sectiune:

si o felie pentru voi:

Pofta bunicica!!
Blog Widget by LinkWithin

TARTE DULCI

DESERTURI LA PAHAR

DESERTURI FEL DE FEL

SALATE SI SOSURI

GUSTARI DELICIOASE

BOMBOANE, CIOCOLATERIE

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Clipe dulci si parfumate. Make your own badge here.

TORTURI

ALUATURI DULCI

CHECURI, MUFFINS, CUPCAKES

PATISERIE DULCE

Google translate

Follow by Email

VA INVIT IN CASA NOUA!

Aparitii TV

INGHETATE, PARFAIT, SORBETURI

PREPARATE DIN PASTE

Vizitatori

Persoane interesate

Ma puteti gasi si aici:

Toate retetele sunt pe Petitchef

Bloguri delicioase