11 august 2008
Pui cu ciuperci la cuptor
Ingrediente:
Un piept sau 4 pulpe superioare dezosate de pui, 500g ciuperci proaspete sau doua cutii cu ciuperci, o ceapa, 200g smantana, 3-4 oua, 4 linguri faina, 100g cascaval ras, 50g unt, o lingura pesmet.
Mod de preparare:
Se spala bine carnea de pui, se taie cubulete si se prajeste inabusit, fara ulei, intr-o tigaie de teflon.
Daca da se se prinda, se adauga o cescuta mica de cafea cu apa si se mai lasa cateva minute.
Apoi se ia de pe foc si se lasa deoparte.
Separat se pregatesc ciupercile, care se spala bine si se feliaza.
Intr-o craticioara se pune un cubulet de unt si se inabusa in el ceapa taiata marunt, apoi se adauga ciupercile feliate si se acopera cu capacul. Cand zeama lasata de ciuperci a scazut pe jumatate, se adauga 100g smantana in care au fost inglobate doua linguri cu faina si se amesteca continuu ca sa nu se faca cocoloase.
Se mai adauga putina sare si putina vegeta si se ia vasul de pe foc.
Se ia un vas termorezistent, se unge cu unt sau margarina si se tapeteaza cu pesmet.
Se aseaza in vas carnea prajita si se acopera cu ciupercile.
Separat se pregateste un amestec din oua, smantana, doua linguri de faina si cascavalul ras.
Se toarna amestecul peste ciuperci si se da la cuptorul incalzit in prealabil, pentru cca 20 de minute.
Cand este gata, crusta de ou trebuie sa fie galbena-aurie cu irizatii aramii.
Este delicioasa.
Etichete:
Preparate din carne de pui
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Este grozava!
Vreau sa va intreb ceva..daca nu am smsntana cu ce o inlocuiesc ? O seara buna in continuare si numai bine!!!
Draga LadyMoon, orice modificare in lista ingredientelor schimba consistenta ori gustul mancarii. Dar, daca vrei sa improvizezi cu ce ai prin casa, poti inlocui smantana cu iaurt, sana sau chiar lapte.
Spor si o seara buna!
Trimiteți un comentariu