Ai nevoie de:
Pentru spanac - o punga de 1kg spanac congelat, o ceapa taiata marunt, doua linguri ulei de masline, 3 catei de usturoi striviti, doua linguri smantana, doua lingurite faina, o lingurita zeama lamaie, un ou, un praf de sare.
Pentru friganele: 6 felii de paine, 2 oua, sare.
Cum am procedat:
Am pus intr-o craticioara doua linguri de ulei de masline, iar cand s-a incins bine am rasturnat spanacul asa inghetat si am adaugat o cana de apa rece deasupra. Am acoperit craticioara si am lasat sa fiarba spanacul acoperit cca 15 minute.
Am constatat ca spanacul era cam atos, asa ca l-am separat de zeama (pe care am pastrat-o) si am tocat spanacul ca pe vinete.
Am pus din nou in craticioara doua linguri ulei si ceapa tocata pe care am inabusit-o putin, apoi am rasturnat spanacul tocat si zeama pastrata si l-am lasat la foc mic pana am pregatit sosul.
Sosul l-am pregatit astfel: intr-un bol mic am pus doua linguri de smantana, doua lingurite de faina si zeama de lamaie si am omogenizat bine compozitia.
Pentru ca mi-a iesit prea groasa compozitia, am mai subtiat-o putin cu doua linguri de apa, apoi am adaugat-o la spanac si am amestecat continuu ca sa nu se prinda. Am batut apoi un ou cu furculita si l-am adaugat si pe el, amestecand continuu.
Am gustat si am constatat ca ii mai trebuia putina sare, asa ca am adaugat pana ce mi-a placut gustul.
A iesit cremos si gustos.
Am preparat friganelele astfel:
Am decupat floricele din feliile de paine, cu o forma de patiserie.
Am batut doua oua intregi cu putina sare, ca pentru omleta, si am cufundat floricelele pe rand in oul batut, apoi le-am prajit in uleiul incins.
Cand s-au facut aurii pe ambele parti, le-am asezat pe un servet de hartie ca sa se scurga grasimea.
In momentul servirii am asezat friganelele in farfurii, langa spanac, asa cum se vede in imagine.
Atentie! Pentru ca sunt teribil de apetisante, paziti-le bine in timpul fotografierii ca sa nu patiti ca mine: dupa cum observati si voi, sotul meu a atacat o friganea in timpul sedintei foto :).
15 octombrie 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
Dana mie imi place f mult spanacul! Mi-ai facut pofta, trebuie sa fac iar painea prajita cu ou - friganelele tale - arata super!!! Felicitari!
Multumesc Ina, chiar a fost foarte bun, gustos si sanatos, iar sotul meu a muscat din decor in timp ce faceam pozele:), asa pofta i-au facut friganelele! Nu mai facusem de mult!
NU MI-A DAT PRIN CAP SA DECUPEZ CA TINE PAINEA.ARATA SUPER.EU INMOI INTII PAINE IN LAPTE APOI OU APOI PRAJIT
O SA INCERC SI FARA LAPTE.AI UN BLOG OK. ANA
Trimiteți un comentariu