Am pornit de la reteta Laurei, dar am adaptat-o preferintelor publicului, adica am facut cateva cu vanilie, cateva marmorate si cateva ciocolatoase, iar decorul a fost de asemenea diversificat.
Si pentru ca stiam ca vor iesi foarte bune si am vrut sa iasa mai multe, am dublat cantitatile.
Ingrediente:
230 gr unt la temp camerei, 260 gr zahar, 6 oua, 420 gr faina, 3 lingurite praf copt, 120 ml lapte, un varf sare, vanilie cata doriti, coaja de la o portocala/lamaie (facultativ)
Nu stiu exact cate mi-au iesit pentru ca s-au evaporat inainte sa le numar, dar stiu ca am copt doua tavi -12x2 -si in plus cateva in forme de silicon.
Cum am procedat:
Am mixat zaharul cu untul moale pana s-a tranformat in crema, apoi am lasat mixerul si am folosit o lingura de lemn pentru omogenizarea oualelor pe care le-am adaugat unul cate unul, amestecand dupa fiecare.
Am adaugat vanilia si coaja de portocala si lamaie, pentru ca am folosit din amandoua, faina amestecata cu praful de copt si am continuat sa omogenizez compozitia amestecand usor cu lingura de lemn. La sfarsit, am adaugat laptele amestecand cu grija.
Le-am pus in tava de briose, le-am ornat cu bucati de nuci si cu cirese confiate si le-am bagat la cuptorul preincalzit unde le-am lasat cca 30 minute. In primele 20 de minute nu am deschis usa cuptorului ca sa nu se lase.
Cand le-am scos, am observat cu stupoare ca de la cele decorate cu cirese confiate a disparut decorul.... pentru ca se cufundasera in aluat, asa ca le-am decorat din nou, de data asta cu glazura de ciocolata.
Si iata "fotomodelele"!
Astora le-am pus cireasa-n mot dupa ce aproape s-au copt deja:Si una franta, ca sa vedeti ce pufoase sunt!
Multumesc, Laura, pentru minunata reteta!
09 octombrie 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
Draga Dana ti-au ieist absolut divin de minunate si apetisante. Iar pozele sunt de revista draga mea!! Felicitari si-ti multumesc din suflet ca ai incercat reteta!! Te pup!!
Draga Laura, au iesit cu adevarat delicioase si asta pentru ca am respectat reteta ta. Eu le faceam aproximativ la fel dar astea au iesit minunate... Multumesc si sigur voi mai incerca si alte retete de pe blogul tau...
Te pup!!!
Ce frumoase sunt, Dana! Iar pozele, ca de obicei, de exceptie! :)
Multumesc Edith, in proiect trebuia sa aiba toate mot de cireasa confiata si ar fi fost si mai spectaculoase, dar s-a cufundat cireasa in timpul coacerii si am improvizat repede un decor cu glazura... eh! dar au iesit intr-adevar faine, iar la pozat m-a ajutat si sotul meu, ca asta e hobby-ul lui :)
ne spui te rog si noua cum ai facut glazura de ciocolata?
Sigur draga Anonim, si scuze ca mi-a scapat acest lucru in expunerea retetei :)
Iata cum am procedat: am luat o jumatate baton de ciocolata (cca 50g) si am frant-o in bucatele mai mici pe care le-am introdus intr-o punga de plastic transparenta (din cele de unica folosinta pentru ornat, poti folosi ceva asemanator dar cu o consistenta mai plina, ca sa nu se deterioreze la cald)pe care am cufundat-o intr-o craticioara cu apa pe care am adus-o mai intai la temperatura de fierbere si apoi am stins focul.
Punguta trebuie sa fie legata la partea superioara ca sa nu se verse ciocolata si sa nu aiba orificii la partea inferioara ca sa nu se scurga ciocolata.
Dupa ce s-a topit ciocolata, facem cu o forfecuta un orificiu mic la partea inferioara a pungutei pe unde se va scurge ciocolata si ornam, dupa imaginatia fiecaruia. Putem face grilaje, cercuri concentrice, spirale etc.
Multumesc de vizita si te mai astept :)
Trimiteți un comentariu