19 noiembrie 2008
Choco-vanilla muffins
Ingrediente:
120 gr unt la temperatura camerei, 130 gr zahar, 3 oua, 220 gr faina, un pliculet praf de copt, 60 ml lapte, un praf de sare, vanilie, coaja de portocala/lamaie, 100g fulgi de ciocolata (eu am avut granule), doua linguri cacao, esenta de rom sau migdale.
Au iesit 6 buc. coapte in forma rosie din fotografie.
Noile achizitii, forme de silicon:
Cum am procedat:
Am mixat zaharul cu untul moale pana s-a tranformat in crema, apoi am lasat mixerul si am folosit o lingura de lemn pentru omogenizarea oualelor pe care le-am adaugat unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Am adaugat vanilia si coaja de portocala si de lamaie, pentru ca am folosit din amandoua, faina amestecata cu praful de copt si am continuat sa omogenizez compozitia amestecand usor cu lingura de lemn. La sfarsit, am adaugat laptele amestecand cu grija si, la final, fulgii/granulele de ciocolata si aromele.
Am impartit compozitia in doua boluri, iar intr-unul din ele am mai adaugat 2 linguri pudra de ciocolata amaruie (care poate fi inlocuita cu cacao).
Le-am pus in forma de silicon, cea rosie cu inimioare, astfel: 3 cupe cu aluat combinat, vanilie cam 3/4 si restul ciocolata, iar 3 cupe doar cu ciocolata si le-am ornat cu bucati de nuci apoi le-am bagat la cuptorul preincalzit unde le-am lasat cca 30 minute. In primele 20 de minute nu am deschis usa cuptorului ca sa nu se lase.
Au iesit foarte frumoase, numai ca trebuia sa umplu cupele doar pe jumatate ca sa iasa mai clara forma inimioarelor.
Si aici cu una taiata, ca sa se vada si interiorul:
Si aici o poza artistica:
Etichete:
aluaturi dulci,
muffins
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu