Cautand prin revistutele mele adunate de-a lungul timpului, am dat de un aluat bun pentru fel de fel de preparate de post.
Iata reteta!
Ai nevoie de:
7 linguri ulei, 10 linguri apa, 14 linguri faina, 1 varf de cutit sare,
iar pentru uns se prepara o crema din 7 linguri ulei cu 7 linguri faina.
Cum procedezi:
Amesteci toate ingredientele si vei obtine un aluat.
Pentru crema, amesteci bine uleiul cu faina pana rezulta o crema pe care o folosesti astfel:
Din tot aluatul intinzi o foaie pe care o acoperi cu crema din ulei cu faina. Impaturesti sau rulezi aluatul si il lasi asa timp de 30 minute.
Apoi imparti aluatul in doua si intinzi doua foi.
Intre ele poti sa pui:
a) mere razuite cu zahar vanilinat, scortisoara si putina nuca macinata;
b) dovleac razuit cu scortisoara si zahar vanilinat;
c) gem amestecat cu nuca macinata;
d) crema din rahat maruntit si topit putin pe foc cu doua-trei linguri de apa la care mai poti adauga si fructe uscate maruntite;
sau ca aperitiv:
a) piure de spanac cu putin cascaval vegetal razuit;
b) varza calita cu marar, sare si piper;
c) crema de ciuperci cu ceapa.
Poti prepara si saratele pe care le presari cu mac, chimen, susan si putina sare.
Sper sa va fie de ajutor!
15 noiembrie 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu