Delicios, sanatos, parfumat si digestiv, acest cocktail este potrivit ca aperitiv usor pentru masa de Craciun sau Revelion.
Iata reteta!
Ai nevoie de:
1 kg de mere mari si grase, 2 pliculete zahar vanilinat, zeama de la o lamaie, rom alb (cantitatea dupa preferinte) si scortisoara.
Cum procedezi:
Cureti merele, le scoti cotoarele, le tai cubulete si le mixezi. Pastrezi unul pentru decor.
Sosul obtinut il pui intr-un bol, adaugi zaharul vanilinat, amesteci pana se dizolva, apoi zeama de lamaie.
La final adaugi rom, atat cat vrei sa fie de alcoolizata bautura si scortisoara.
Marul salvat decojit si fara cotor il tai cubulete si le adaugi bauturii din bol.
Se serveste la inceputul mesei, repartizat in pahare, eventual decorate cu fasii de coaja de mar usor coapte in tava de la cuptor si cu un praf de scortisoara deasupra.
O reteta buna pentru sarbatori fericite!
15 noiembrie 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu