22 noiembrie 2008
Conopida cu sos de rosii
Ieri am pregatit o mancarica de conopida cu sos de rosii minunata
Iata reteta!
Ai nevoie de:
o bucata conopida, 4-5 rosii carnoase, 3-4 catei de usturoi mai grasuti, o lingura ulei de masline, sare, piper, patrunjel verde tocat.
Cum am preparat-o:
Am spalat conopida, am desfacut buchetelele si le-am pus la fiert in apa cu putina sare, dar nu am lasat-o sa fierba prea tare.
Am scurs buchetelele si le-am asezat frumos intr-un vas termorezistent.
Am spalat rosiile, le-am oparit putin in apa fiarta, apoi le-am curatat de pielita si cotor si le-am tocat marunt. Le-am pus pe foc intr-un vas cu o lingura de ulei de masline si le-am fiert putin, apoi am adaugat usturoiul zdrobit, sarea si piperul.
Am rasturnat sosul peste buchetelele de conopida din vasul termorezistent.
Ar fi trebuit sa adaug si patrunjelul tocat marunt, dar sotului meu nu-i prea place verdeata, asa ca am pus doar in farfuria mea, cand am servit-o.
Am bagat vasul la cuptor pentru cca 20 de minute.
Aceasta este mancarica de post, dar in zilele de dulce puteti adauga cascaval ras, ori branza, ori smantana.
Dar si asa a fost foarte gustoasa.
Etichete:
Preparate de post,
vegetariene
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu