02 noiembrie 2008
Tarta Garfield
Sursa inspiratiei se afla in brosurica "Bucataria pentru toti" nr.9/2008
Trebuie sa va spun de la inceput ca singura asemanare cu reteta din revista este decorul.
Tarta mea de fructe a fost pregatita pentru doi copilasi de 3 si 5 ani (copilasii unor prieteni buni care au venit la noi in vizita), asa ca am preferat sa fac un blat usor, tip pandispan, iar in loc de gem ca suport pentru fructe (cum era in reteta) am folosit crema pentru tarte cu fructe de la Dr. Oetker.
Deci, iata ce ingrediente am folosit:
Pentru blat:
5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 2 linguri ulei, o lingurita coaja de lamaie, un pliculet zahar vanilinat.
Pentru crema: 2 plicuri Crema pentreu tarte cu fructe de la Dr.Oetker, 500ml lapte, o lingurita coaja de lamaie, o lingurita zeama de lamaie.
Pentru decor:
3 fructe kiwi curatate si feliate, 6-7 jumatati de piersica din compot, doua felii dintr-o banana, doua cirese confiate, 3 crengute de patrunjel fara frunze, un pliculet gelatina de la Dr. Oetker.
Cum am procedat:
Am preparat blatul astfel: Am separat galbenusurile de albusuri. Am batut galbenusurile cu doua linguri de ulei.
Am mixat albusurile spuma tare (cu un praf de sare) apoi am adaugat cele 5 linguri de zahar si zaharul vanilinat si am mixat pana s-a topit zaharul. Am adaugat galbenusurile peste albusuri, cele 5 linguri de faina si coaja de lamaie si am omogenizat compozitia.
Am pregatit tava de tarta astfel: am uns-o cu margarina si am presarat faina pe toata suprafata, apoi am rasturnat compozitia in tava. Am introdus tarta in cuptorul preincalzit si am lasat-o la foc potrivit cca 15 minute, dupa care am verificat daca s-a copt. Dupa inca 5 minute am scos-o si am lasat blatul sa se racoreasca in tava.
Intre timp am preparat crema, la rece, conform instructiunilor de pe plic. Am mai adaugat insa coaja si zeama de lamaie.
Apoi am pregatit decorul astfel:
Am pregatit o solutie gelatinoasa din pliculetul de la Dr.Oetker (conform instructiunilor de pe plic), dar in loc de apa am folosit sucul de la compotul de piersici. Am curatat si am taiat felii fructele de kiwi si banana si le-am cufundat in solutia gelatinoasa racita, pentru ca fructele sa-si pastreze prospetimea.
Dupa ce s-a racit blatul, l-am umplut cu crema de vanilie si l-am decorat cum se vede in fotografie.
Pentru mustati am folosit crengute de patrunjel, insa acestea nu au fost consumate :).
Copiilor le-a placut tare ideea si au mancat cu placere pana la ultima feliuta.
Etichete:
desert,
funny pentru copii,
tarte cu fructe,
tarte dulci
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
tare dragulet! :-)
ce idee super, foarte fain arata cu atatea culori... :)
Zilele trecute am facut si eu aceasta tarta dupa reteta dvs,mi-a iesit foarte gustoasa.
arata f. bine, dar n-am inteleg de ce a trebuit sa folosesti budinca la plic, mi ales ca-l faceai pentru niste copii atat de mici;am si eu 2, de 3 si 5 ani ,si fac destul de des tarta asta, dar fac crema pasticera in casa, din 4 galbenusuri, 500 ml lapte, 2 linguri de faina si 2 de zahar, usor si rapid de facut.
Te-am "descoperit" azi, felicitari, faci lucruri tare frumoase.
sarbatori fericite!
Trimiteți un comentariu