19 august 2008
Ardei umpluti cu carne
Avem nevoie de:10-12 ardei grasi, 500g carne tocata, 2 cepe, 100g orez, sare, piper, 4 rosii sau 200ml suc de rosii, 1 lingura faina, 2-3 catei usturoi, verdeata dupa preferinta, 2 linguri ulei.
Mod de preparare: Am spalat ardeii, le-am scot cotoarele si i-am lasat la scurs intr-o strecuratoare. Am spalat orezul bine cu apa fierbinte, in mai multe ape. Am taiat o ceapa marunt si am inabusit-o intr-o lingura de ulei.
Intr-un bol am pus carnea tocata, orezul si ceapa inabusita cu tot cu ulei, am adaugat sarea si piperul si am omogenizat bine compozitia. Pentru ca sotului meu nu-i place sa simta verdeata in tocatura, am pus cate putin marar si patrunjel uscate, din pliculete, ca sa dea gust.Apoi am umplut ardeii si i-am tavalit prin faina cu partea deschisa de la cotor. Am asezat ardeii in cratita in pozitie verticala unul langa altul si i-am acoperit cu urmatorul sos.
Sosul: Am taiat ceapa marunt si am inabusit-o intr-o lingura de ulei. Am oparit rosiile, le-am decojit si le-am taiat cubulete, apoi le-am pus peste ceapa si am amestecat bine, am adaugat doi catei de usturoi bine zdrobiti, sare, piper, verdeata.
Am subtiat sosul cu o cana de apa si l-am turnat peste ardei. Am pus ardeii sa fiarba putin pe foc mic, cam 20 de minute, apoi i-am bagat la cuptor.
In timpul fierberii, se verifica mereu daca sosul acopera bine ardeii, daca este nevoie mai adaugati apa pana ce ardeii sunt complet acoperiti. Altfel jumatatile superioare raman uscate si orezul ramane crud.
Se servesc cu smantana. Pofta buna!
Etichete:
Preparate din carne tocata
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu