19 august 2008
Rosii umplute cu carne
Avem nevoie de: 8-10 rosii (in functie de marime - cate intra in vas), 500g carne tocata, 2 cepe, 100g orez, sare, piper, 1 lingura faina, 2-3 catei usturoi, verdeata dupa preferinta, 2 linguri ulei.
Mod de preparare: Am spalat rosiile, am taiat capacele, le-am scos cu grija miezul ca sa nu se rupa si le-am pastrat in vase separate. Am spalat orezul bine cu apa fierbinte, in mai multe ape. Am taiat o ceapa marunt si am inabusit-o intr-o lingura de ulei.
Intr-un bol am pus carnea tocata, orezul si ceapa inabusita cu tot cu ulei, am adaugat sarea si piperul si am omogenizat bine compozitia.Pentru ca sotului meu nu-i place sa simta verdeata in tocatura, am pus cate putin marar si patrunjel uscate, din pliculete, ca sa dea gust.
Apoi am umplut rosiile si le-am tavalit prin faina cu partea deschisa de la cotor. Am asezat rosiile in cratita in pozitie verticala una langa alta si le-am acoperit cu urmatorul sos.
Sosul: Am taiat ceapa marunt si am inabusit-o intr-o lingura de ulei. Am taiat cubulete miezul de la rosii apoi l-am pus peste ceapa si am amestecat bine, am adaugat doi catei de usturoi bine zdrobiti, sare, piper, verdeata.
Am subtiat sosul cu o cana de apa si l-am turnat peste rosii. Am pus rosiile sa fiarba putin pe foc mic, cam 20 de minute, apoi le-am bagat la cuptor.
Se servesc cu smantana. Pofta buna!
Etichete:
Preparate din carne tocata
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu