Pentru blat ai nevoie de: 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 2 linguri de ulei, un praf de sare, un pliculet zahar vanilinat, putina coaja de lamaie.
.
Pentru crema ai nevoie de: 3 plicuri Budinca de vanilie de la Dr. Oetker, 500ml lapte, 200g zahar, 1 pachet margarina Rama, coaja rasa de la o lamaie si o portocala.
Pentru sirop: Sucul de la doua portocale si o lamaie.
Pentru decor: 500ml frisca lichida, 1 pliculet intaritor de frisca si multe fructe.
Eu am folosit: doua portocale, doua kiwi, 150g zmeura, 200g capsuni, 200g visine, ananas din compot.
Cum am preparat: Blatul l-am preparat dupa procedura standard pe care o gasesti aici.
Crema: Am preparat budinca conform indicatiilor de pe plic dar am adaugat si 200g zahar. Am lasat sa se mai raceasca crema, amestecand din cand in cand ca sa nu se formeze crusta si cand a mai ramas putin calduta, am adaugat margarina, ingloband-o treptat. Am adaugat apoi coaja de lamaie si portocala si am lasat-o sa se raceasca complet.
Am taiat blatul in doua pe orizontala, am asezat o felie pe platou, am insiropat-o cu sucul de citrice, am asezat un strat de crema gros de 2 cm si am asezat deasupra, ca un mozaic, bucati de fructe diferite.
Am asezat deasupra cea de-a doua felie de tort, am insiropat-o si am tencuit blatul cu crema ramasa.
Am preparat frisca din frisca lichida si intaritor, am acoperit tortul cu frisca si l-am decorat cu fructe.
Deasupra am ras putina ciocolata.
Ai mei nu agreaza glazura gelatinoasa peste fructe, asa ca pana se consuma isi cam pierd prospetimea.
L-am lasat cam 6 ore la rece, asa ca gusturile s-au intrepatruns foarte bine.
A iesit un tort foarte racoros.
Din pacate nu am reusit sa fotografiez si sectiunile.
27 august 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu