17 august 2008
Pizza cu aluat din branza
Reteta sursa am gasit-o in revista "Practic in bucatarie"
Ai nevoie de: 1 pachet margarina, 300g branza de vaci, 100g telemea, 1 cana faina, 1 plic praf de copt, o lingurita zeama de lamaie, 8 oua, 2 legaturi marar (eu am pus o legatura marar si una patrunjel), 500ml suc de rosii (eu am inlocuit cu 4 rosii mari, decojite si taiate cubulete), 300g mezeluri, 200g cascaval, eu am mai adaugat masline negre feliate, un ardei gras rosu taiat cubulete, o mana de boabe de porumb si 3 linguri smantana.
Cum procedezi:
Din margarina, branza maruntita si faina se framanta un aluat la care se adauga praful de copt stins cu o lingurita zeama lamaie.
Se intinde aluatul in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor pana se rumeneste usor.
Intre timp se pregateste umplutura: se bat ouale, se adauga mezelurile taiate cubulete, maslinele feliate, ardeiul gras cubulete, rosiile cubulete, porumbul, cascavalul ras, smantana si verdeata maruntita.
Se toarna compozitia peste aluatul copt si se mai da la cuptor inca 15-20 minute.
Cand este gata se lasa sa se raceasca si se taie bucati, dupa preferinta.
In acelasi platou am asezat si Pizza melcisori.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu