Acest party a avut loc in luna martie din acest an, dar nu am avut timp sa postez toate bunatatile pana acum. Sper sa fie o buna sursa de inspiratie pentru oricine imi viziteaza blogul.
Pizza cu aluat din branza (cele din partea dreapta-sus a platoului)
Reteta sursa am gasit-o in revista "Practic in bucatarie"
Ai nevoie de: 1 pachet margarina, 300g branza de vaci, 100g telemea, 1 cana faina, 1 plic praf de copt, o lingurita zeama de lamaie, 8 oua, 2 legaturi marar (eu am pus o legatura marar si una patrunjel), 500ml suc de rosii (eu am inlocuit cu 4 rosii mari, decojite si taiate cubulete), 300g mezeluri, 200g cascaval, eu am mai adaugat masline negre feliate, un ardei gras rosu taiat cubulete, o mana de boabe de porumb si 3 linguri smantana.
Cum procedezi:
Din margarina, branza maruntita si faina se framanta un aluat la care se adauga praful de copt stins cu o lingurita zeama lamaie.
Se intinde aluatul in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor pana se rumeneste usor.
Intre timp se pregateste umplutura: se bat ouale, se adauga mezelurile taiate cubulete, maslinele feliate, ardeiul gras cubulete, rosiile cubulete, porumbul, cascavalul ras, smantana si verdeata maruntita.
Se toarna compozitia peste aluatul copt si se mai da la cuptor inca 15-20 minute.
Cand este gata se lasa sa se raceasca si se taie bucati, dupa preferinta.
In acelasi platou am asezat si Pizza melcisori (aflati in partea stanga a platoului).
Meniul a fost compus din: Pizza cu aluat din branza, Pizza melcisori, Bulgarasi de cascaval, Piept de pui Shanghai si Tartine diverse.
17 august 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Dana, extraordinara reteta! Doresc un sfat (doua chiar)totusi. Am facut-o azi si mie mi s-a parut ca trebuie mai mult decat o cana de faina. Aluatul era prea moale- sau asa trebuie sa fie? Asta prima intrebare. A doua, cand am copt "blatul" mi s-a facut slanina. Trebuia intins subtire? Tu cat de gros l-ai pus in tava si la ce temperatura? Eu l-am pus la 350F (cred ca e 180C).Oricum la gust e super, cu slanina ori fara tot l-am mancat. Foarte buna idee pt party.
Laura, draga mea, incerc sa-mi aduc aminte, pentru ca reteta nu am mai facut-o de mult, dar asa am luat-o din revista "Practic in Bucatarie" nu mai stiu de numar...
Ce-mi amintesc eu... ca branza de vaci pe care am folosit-o era mai uscata, nu cremoasa si cand am turnat aluatul in tava era cam de 1 cm grosime.
Dar pot sa-ti dau un sfat bun, data viitoare foloseste aluatul de la Tarta cu sunca si legume de la Rubrica Aperitive festive si gustari delicioase si umplutura din reteta veche pentru ca sigur e mai bun si mai putin riscant.
Mult succes!
Trimiteți un comentariu