Reteta originala am gasit-o in Ioana - Secretele bucatariei, dar eu am modificat-o putin.
Se foloseste aluat de placinta/patiserie congelat.
Pentru umplutura: 300g ciuperci champignon proaspete (pot fi si din conserva), 200g sunca taiata cubulete, eu am adaugat si 100-150g bacon taiat fisii subtiri, doua rosii taiate cubulete, o ceapa tocata marunt (eu nu am pus ceapa), 200g cascaval ras, 200g smantana, sare, piper si oregano (eu am folosit amestec de ierburi din pliculet, condimente pentru pizza). Am mai adaugat la reteta de baza o cutie mica porumb boabe (Bonduelle), 1 ardei gras rosu mare taiat cubulete si 200g masline feliate, negre sau verzi (le prefer pe cele negre si carnoase).
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un vas ingredientele: sunca taiata, baconul taiat fisii subtiri, ciupercutele feliate, cubuletele de rosii, porumbul, ardeiul gras taiat cubulete, maslinele feliate, smantana si mirodeniile.
Se intinde si se taie in doua foaia de placinta, apoi se unge pe rand fiecare dintre ele cu cate 2 linguri de sos de rosii, se intinde uniform o jumatate din amestec si se ruleaza cu grija. Se taie apoi rulada felii de un deget grosime
(cca 2cm) si se aseaza feliile orizontal, la distanta, in tava tapetata cu hartie pergament. Se introduc la cuptorul incalzit la 200grade, si se lasa la foc moderat 20-30 minute. In timpul coacerii melcisorii mai cresc si se lipesc unul de altul asa cum mi s-a intamplat mie, dar cu grija, se desprind usor.
Din cantitatile date ies cam 3-4 tavi.
Nu prea stiu cate bucati au iesit, pentru ca s-au consumat deja primele tavi pana sa iasa ultima.
Sunt foarte gustoase, spornice si merg excelent alaturi de o bere rece.
Sper sa va iasa si voua si sa va placa.
08 august 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Cred ca pizza cea mai buna e simpla, cu putine ingrediente, doua- trei care se combina minunat si atat :-)
Trimiteți un comentariu